AnasayfaBlogLifestyleYaratıcı ve Farklı Düğün Fikirleri İçin 10 Öneri
Ormanlık bir alan içerisinde; yeşil bir örtü ile kaplanmış ve dantel ile örtülmüş yuvarlak bir masa bulunuyor. Masanın sağında ve solunda kare şeklinde, küçük ve danteller ile örtülmüş sandalyeler bulunuyor.

Yaratıcı ve Farklı Düğün Fikirleri İçin 10 Öneri

İş, düğün planlama ve düğün organizasyonuna gelince, yaratıcılıkta sınır tanımak zorlaşıyor. Artık pek çok yeni düğün konsepti, farklı organizasyon fikirleri ya da yaratıcı düğün fikirleri sık sık karşımıza çıkıyor. Geleneksel bir düğün tercih edebileceğin gibi, farklı bir düğün istiyor, düğününü planlarken yaratıcı fikirlere ihtiyaç duyuyor olabilirsin. Diğer yandan, geleneksel bir düğün organizasyonunu, düşük bütçeli ya da ufak detaylarla renklendirebilir, sıra dışı değil ama özgün bir düğün günü planlayabilirsin.

Peki, bir düğün planlarken yaratıcılığın sınırı nedir? Elbette çoğunlukla orijinal fikirlerin limitini bütçe belirliyor. Fakat bu seni korkutmasın. Her koşulda bütçene uygun yaratıcı dokunuşlar ile düğününü daha eğlenceli, keyifli ve farklı bir hale getirebilirsin. Nasıl mı? İşte senin için hazırladığımız öneriler:

1. Hareketli ve Renkli Bir Düğün

Gelin ve damadın düğün salonuna özel bir müzik ve konfetiler eşliğinde girmesine pek çoğumuz şahit olmuşuzdur. Konfetiler, düğüne hem renk ve hareket katıyor hem de heyecanı arttırıyor. Ve kabul edelim, herkesin sevdiği konfetiler, bir partinin olmazsa olmazı. Öyleyse neden düğün davetlilerini de buna dahil etmeyelim ki? Hayal et... Sevimli ve şık külahlar ya da kutucukların içinde konfetiler olsa ve davetliler siz salona girip nikah masasına doğru yürürken tüm salonu konfetilerle şenlendirse… Üstelik sadece düğünün başlangıcıyla sınırlı kalmak zorunda değilsin. İster ilk dans sırasında, ister düğün pastası kesilirken, istersen çiçeğini atarken konfetilerin saçacağı neşeyi kullanabilirsin. Hatta bu konuda davetlileri özgür bırakmak da iyi bir seçenek olabilir!

Gelin ve damat gözleri kapalı bir şekilde ellerinde bulunan konfeti parçalarını üflüyorlar.

2. Yaratıcı Düğün Temaları

Düğün organizasyonlarında belirli bir tema üzerinden tüm detayların planlanması, her ne kadar bütçeyi biraz zorlasa da giderek yaygınlaşıyor. Eğer senin de aklında böyle bir tema varsa ve bütçen de uygunsa, düğün gününü farklı ve yaratıcı kılmak için daha iyi bir yol olamaz. Uygulayacağın temaya karar verirken düğün mekânın buna uygun olmasına ve birkaç ay önceden planlamalara başlamayı unutma. Sonrası, senin hayal gücüne ve tarzına kalmış durumda. İlham almak için, Mutlaka Görmen Gereken 8 Farklı Düğün Konsepti’ni inceleyebilirsin. Sevdiğin bir film, bir karakter üzerinden düğün teması oluşturabilirsin. Örneğin, Star Wars temalı bir düğün heyecan verici olmaz mıydı?

Belirli bir renk tonu ya da tarz üzerinden düğün dekorasyonunu planlamak da düğün için yaratıcı fikirler arasında bir diğer seçenek. Ne tür bir tarzdan mı bahsediyoruz? Mesela her şeyin geri dönüştürülebilir olduğu ya da nostaljik öğelerle dolu bir düğün… ¨Peki, Doğa Dostu Düğün Nasıl Yapılır?¨ diyorsan, yazımızı okuman yeterli.

3. Davetlileri Şaşırtacak Düğün Aktiviteleri

Bir düğünün kendisi başlı başına bir etkinlik, bunun farkındayız. Ama eğer yaratıcı düğün fikirlerinden bahsediyorsak, biraz farklı düşünmekte yarar var. Davetlilere heyecan verici, eğlenceli, ufak tefek aktivite köşeleri sunmak bunun için muhteşem bir fikir! Gerçekten farklı bir düğün olmasını istiyorsan, farklı bir deneyim sunacak aktivitelere odaklanmalısın. Örneğin, kuracağın bir dövme istasyonunda arkadaşların ve ailen hayatları boyunca unutamayacakları dövmeyi düğününde yaptırabilir! Biraz fazla mı oldu? Pekala geçici dövme de bir seçenek... Ya da daha fazla misafirin katılabileceği etkinlikler düşünebilirsin. Çiçeklerden taç yapılan bir aktivite köşesine ne dersin? İçinde dans ve müziğin olduğu oyunları da tercih edebilirsin elbette. Karaoke seviyorsan bu tam sana göre! Davetlilerin sana ve partnerine hatıra olarak yazacakları bir defter ya da fotoğraflardan oluşan bir köşe oluşturmak da daha uygulanabilir, pratik seçenekler arasında.

Bahçede beyaz renge boyanmış tahtalardan oluşturulan bir duvar, çiçekler, ışıklandırmalar ve aksesuarlar bulunuyor.

4. Düğün Fotoğraflarında Seviye Atla

Sence de düğün fotoğraflarında bir seviye yükselmenin zamanı gelmedi mi? Tüm ziyaretçilerin kapıdan girerken fotoğraflarının çekilmesi hoş bir anı olsa da farklı fikirler üretmenin zamanı gelmiş olabilir. Bunun yerine Polaroid bir fotoğraf makinesi kullanmayı tercih edebilirsin. Yakın arkadaşlarına dağıtacağın birkaç makine ile düğününden sıra dışı fotoğraf kareleri elde edebilirsin. Üstelik bu sayede fotoğrafı çeken insanlar fazla olduğundan, farklı gözlerden bambaşka açılardan düğün gününü gözlemlemiş olacaksın. Bunun için sana, düğünden sonra da kullanmaktan keyif alacağın Fuji Instax fotoğraf makinelerini önerebiliriz.

Ahşap zemin üzerinde beyaz renkte bir fotoğraf makinesi bulunuyor.

Düğün fotoğraflarını bir çeşit yaratıcı aktiviteye de dönüştürmen mümkün. Örneğin, özellikle bir kır düğünü organizasyonu düzenlediysen, misafirlerden çektikleri fotoğrafları bir ağaca asmalarını isteyerek aynı anda düğün mekânını güzelleştirmiş, harika fotoğraflar elde etmiş ve bir aktivite düzenlemiş olacaksın! Kapalı düğün mekânı tercih ettiysen de Photobooth köşesi oluşturup bir fotoğraf kabini koyabilir, eğlenceli sahneler tasarladığın bir selfie köşesi yapabilir ya da Mirrorbooth yani fotoğraf çeken aynalar sayesinde eğlenceli ve yaratıcı detaylar ile düğünü renklendirebilirsin.

5. Video Günlük

Fotoğraf konusunda fikirlerin netleştiyse, bir de video önerisinde bulunalım. Yaratıcı ve farklı düğün fikirlerinden biri de davetlilerin de dahil olduğu bir video günlük oluşturmak! Günümüzde akıllı telefonlar ile gerçekleştirebileceğin bu fikir, bütçeni neredeyse hiç etkilemeyecek. İster bir kişiyi kameraman olarak görevlendir, istersen de kamerayı elden ele dolaştır. Davetlilere düğün hakkında ne düşündüklerini, gelin ve damat için dileklerini, iletmek istedikleri mesajları sorabilir, cevaplarını bu videoya kaydedebilirsin. Emin ol düğün gününe geri dönüp baktığında harika bir anı olduğunu göreceksin!

6. Yaratıcı Düğün Yemekleri

Düğünü yapacağın yer bir menü öneriyor olabilir. Bu menüyü özelleştirmek ya da kişiselleştirmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Yemekli bir düğün de tercih etmemiş olabilirsin tabii. Eğer böyle durumlar söz konusuysa, düğün sonrası atıştırmalıklar hazırlayabilir veya yemek firmalarıyla iletişime geçebilirsin. Fakat elbette sıradan atıştırmalıklardan bahsetmiyoruz! Sokak lezzetlerini düğüne taşımak ya da belirli bir bölgeye, coğrafyaya özgü lezzetleri düğününde kullanarak yaratıcılığını konuşturabilirsin. Bir düğün temasına karar verdiysen, buna uygun olmasına dikkat ederek, hot dog, dondurma, şekerleme, pizza ya da uzak doğu lezzetleri sunan stantlardan birini kullanarak düğünde fark yaratabilirsin. Sucuk-ekmek ya da midye standı da karar vermeye yardımcı olacak örnekler arasında.

7. Rengârenk Kokteyller

Farklı bir düğün planlarken sadece yemeklere değil, içeceklere de odaklanabilirsin. Alkollü düğünler için davet edeceğin bir uzman, mekânın bir köşesinde misafirlere özel, renkli kokteyller hazırlayabilir, hatta küçük şovlar bile yapabilir. Bir diğer seçenek ise, bu alana yerleştireceğin farklı tarifler doğrultusunda düğün davetlilerinin kendi içeceklerini hazırlamalarına imkân tanımak. Eğer bu konuda yetenekli arkadaşların varsa, onlardan tarifler için yardım alabileceğini de unutma. Böylece hem ailen ve arkadaşların hem de partnerinle kahkaha dolu anılar biriktirebilirsiniz.

Barmen, düğün salonu içerisinde içki kokteyli hazırlarken alevler püskürterek gösteri sergiliyor.

8. Düğün Organizasyonunda Yenilikçi Düşün

Düğün planlarken bazı detaylarda yenilikçi düşünerek, orijinal tercihlerde bulunabileceğini de söyleyelim. Gelinlik modeline ya da düğün pastasına karar verirken hayal gücüne güvenebileceğini unutma. Kısa gelinlik tercih etmek, düğünü yapacağınız yer konusunda alternatif seçenekler oluşturmak bu anlamda uygulanan fikirlerden bazıları. 2022 Yenilikçi Gelinlik Modelleri yazımız sana bu konuda ilham verecek.

Düğüne hazırlık sürecinde en önemli işlerden biri olan davetiye konusunda yenilikçi bir karar almak istiyorsan da invidza tam aradığın seçenek! ¨invidza nedir?¨ diyorsan kısaca açıklayalım; invidza, davetiye işlemlerinde hızlı, hesaplı ve interaktif çözümler sunan web tabanlı bir servistir. Düğün davetiyelerini saniyeler içinde hazırlamanı, davetli listesi oluşturarak hemen gönderebilmeni ve katılım bilgilerini takip etmeni sağlar. Böylece doğa dostu, ekonomik ve yenilikçi bir düğüne imza atmana yardımcı olur.

9. Düğünde Çocuklu Misafirlere Yaratıcı Çözümler

Kabul edelim, çocuklar düğünlere neşe katmakla beraber zaman zaman karmaşa da yaratabiliyorlar. Hem düğününe gelen çocukların ve ailelerinin iyi vakit geçirmesi hem de düğünde karmaşaya davetiye çıkarmamak için yaratıcı bir çözüme ne dersin? Sana önerimiz bütçene bağlı olarak düğünde bir çocuk bakıcısı kullanman ya da çocuklar için bir aktivite köşesi oluşturman. Bu çocuk masasında onlara oyalanabilecekleri aktiviteler sunabilirsin. Düğününde, çocukların resim yapabileceği ya da oyun oynayabileceği bir köşe olması, herkesin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Yakın plan çekimde; küçük siyah renkli bir tahta üzerinde "Kids Table" yani "Çocukların Masası" yazıyor. Tahtanın yanında, içinde renkli boya kalemlerinin bulunduğu şeffaf bir kalemlik duruyor.

10. Farklı Bir Düğün Arabası

Klasik düğün arabalarından ya da süslemelerinden sıkıldıysan, farklı alternatifler deneyebilirsin. Örneğin renkli, değişik süsler ile aracı partnerinle beraber süsleyebilirsin. Hani şu güldüren araba arkası yazılarını hatırladın mı? Orijinal bir yazı bulmak için biraz yaratıcılığını kullanman yeterli olacaktır. Başka bir öneri ise gelin arabası seçeneğini ortadan kaldırmak! Bunun yerine motosiklet ya da bisiklet kullanmaya ne dersin? Düğüne motosikletle gelen gelin ve damat olarak çok konuşulacağınıza eminiz!

Açık alanda çekilen fotoğrafta; gelin bir motor üzerinde oturuyor ve kolları açık bir şekilde, sağında bulunan damada gülümsüyor. Damat sağ elinde bir gelin çiçeği tutarken, kolları açık bir şekilde geline doğru bakıyor.

Bonus: Eğlenceli Bir Sanatçı

Düğüne sanatçı çağırmak yaygın olsa da bir ünlüye benzeyen ya da onu taklit eden, sesiyle olduğu kadar esprileriyle de ortamı neşelendirecek birini çağırmak düğüne farklılık katacaktır. Aynı şekilde, davetlilerin unutamayacağı, kahkaha dolu anlar yaşatacak bir komedyen ya da partnerin ve senin için anlamlı bir ismin sahne almasını da tercih edebilirsin!

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve lcv servisi" yazıyor.