AnasayfaBlogLifestyleYenilikçilik Trendi : 2022 Gelinlik Modelleri
Uzun merdivenlerin olduğu bir alanda duran gelinler poz veriyor.

Yenilikçilik Trendi : 2022 Gelinlik Modelleri

Eveet, geldik herkesin merakla beklediği bir konuya... 2022 yılının merak uyandıran, dikkat çeken gelinlik modellerine... Doğal olarak tüm gelinler en orijinal ve en göz alıcı gelinlik modelini seçmek  istiyor. Biz de invidza Blog olarak düğün sürecinde verdiğimiz tavsiyelere bunu da ekleyelim dedik. 2022 gelinlik modelleri ve fiyatları hakkında biraz konuşalım, henüz zaman varken sana biraz yol göstermiş olalım istedik. Çünkü 2022 gelinlik modası gelenekselden giderek uzaklaşıyor gibi görünüyor. Tıpkı invidza online düğün davetiyelerinin de etkisiyle değişen düğün alışkanlıkları gibi... Artık düğün hazırlık sürecindeki her şey yenilikçi ve teknolojiyle iç içe... Dilersen bahsettiğimiz yeni nesil davetiyeleri, invidza düğün davetiyesi şablonları arasından inceleyebilirsin. Biz yazımıza 2022 gelinlik modelleri nasıl olacak, kabarık modeller mi, prenses gelinlik modeli mi yoksa A kesim gelinlik modelleri mi bu yılın trendi olacak? sorularına yanıt vererek devam edelim.

Video davetiyenin ne olduğu konusunda aklına takılan soru işaretleri varsa Video Davetiye Nedir? yazımızı da okuyabilirsin. 

Gelinlik modellerinin meşhur ismi Vera Wang, sade tasarımlarıyla büyüleyen Carolina Herrera, her işlemesi zarif olan Galia Lahav Alegria ve fantastik gelinlikleriyle masal dünyasına yolculuğa çıkaran Viktor&Rolf... Hepsinin 2022 gelinlik modelleri, farklı tarzlara, farklı gelinlere ve farklı düğün konseptlerine hitap ediyor. Fakat bu modellerin ortak noktası; 2022 gelinlik trendlerini belirleyen ince detaylar. Hadi bu detaylara birlikte göz atalım. Kimi gelinlik modelleri gözüne hiç hoş görünmeyecek, hatta “Bunu kim giyebilir ki?” diyebilirsin. Ama, bu ünlü tasarımcıların ortaya çıkardığı kalıpların herhangi bir gelinlikçide de karşına çıkacağını unutma! O halde 2022 gelinlik modasının farklılıktan yana olduğunu gösteren bir trendle gelinlik modellerimizi incelemeye başlayalım, ne dersin?

1. Kayık Yaka Gelinlik Modelleri

2022 gelinlik modelleri arasında sık sık karşılaşacağın bir tarzla başlayalım. Kayık yaka gelinlik modellerinin, yakın zamanda tüm gelinlikçilerin gözdesi olacağına eminiz. Kayık yaka gelinlik modeli, ilk olarak, Meghan Markle’ın kraliyet düğününde giydiği kayık yaka, sade, uzun kollu gelinlikle moda olmaya başladı.

Yakın plan çekimde gelin ve damat merdivenlerden aşağı doğru iniyor. Gelin ve damat el ele tutuşuyor.

Her kıyafette zarif ve etkileyici bir detay olarak algılanan kayık yaka gelinlik, tahmin edilebileceği gibi, gelinliğin asaletine çok yakıştırıldı. Gelinliğinde sadeliği tercih edenlerin, basit ama özgün detaylarla kendi tarzını yansıtmayı seven gelinlerin bu gelinlik modeline bayılacağına eminiz. Tercihin işlemesiz, düz kumaş bir gelinlikten yana olacaksa şanslısın! Bu gelinlik, 2022 gelinlik modelleri arasında popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.

Özgünlük Kat! Tabii bu gelinlik modeliyle kendi tarzını ve tercihlerini yansıtmak da senin elinde. Meghan Markle’ınki gibi yüksek bir yaka seçebilir, ya da daha düşük omuzlu, hafif göğüs dekoltesi yaratacak bir kesim hayal edebilirsin. Gelinliğini diktireceksen, tasarımcına 2022 gelinlik trendlerinden bahsedebilir ve diğer gelinlik modellerini de birlikte inceleyerek ortaya sentez bir gelinlik modeli çıkarabilirsin.

Balık Mı Yoksa Kabarık Gelinlik Mi?  A kesim gelinlik modelleri, balık gelinlik modelleri veya kabarık gelinlik modelleri bu yakayı taşır; genel olarak her gelinlik tipine uyarlanabilir. Fakat bu yakanın sade ve zarif görünümünü ön plana çıkarmak istersen bizim sana tavsiyemiz: Balık model ya da kabarık olmayan A kesim gelinlik tercih etmen. 

Görselde; dantel detayları olan ve straplez model gelinlik giyen gelinlerin olduğu birleştirilmiş üç fotoğraf bulunuyor.

2. Sade Gelinliklere Yeni Yorum: Büyük Kurdeleler!

Küçük detayları büyüterek 2022 gelinlik modasına uyum sağlayabilirsin. Gelinliğine ekleyeceğin maksi boy kurdeleler bunun için ideal! Bel hizasında, askı bölgesinde ya da gelinliğinin arka kısmında kurdele detayını kullanabilirsin. 2022 gelinlik modelleri A kesim gelinliklere de yer açıyor. Büyük kurdeleler, A kesim gelinliklere özellikle çok yakışıyor!

Dantellerle De Kullanılır! Üstelik sadece düz beyaz gelinliklerde kullanabileceğin bir detay değil bu! Eğer dantelden vazgeçemiyorsan; dantelli gelinliğine, kumaşında kullanılan dantel detayıyla hazırlanmış büyük bir kurdele yerleştirebilirsin.

Sırt Dekoltesiyle Bir Başka Güzel! Eğer sırt dekolten olacaksa, dekoltenin tam bittiği noktada zarif bir dantel detayı gelinlik modelinin benzersiz görünmesine yardımcı olacaktır. Kabarık ya da prenses gelinlik modellerini seven biriysen, kurdele detaylarını gelinliğinin kol kısmında kullanmanı tavsiye ederiz. Askılarındaki iki maksi boy kurdele, prenses model gelinliğinin vintage bir görünüm kazanması için harika bir seçim olacak. Kurdele sevenler için seçenek çok! Sen yeter ki 2022 modasına kurdeleli gelinlik modelleriyle uyum sağlamaya karar ver. Eğer gelinliğini özel olarak diktireceksen, seçeneklerin çok daha fazla. Gelinliğinin tam göğüs kısmını birleştiren düğümler, omzundan beline kadar büyük bir detay olarak göze çarpacak parlak kumaştan kurdeleler... Hepsi gelinliğini güzelleştirmek için bekliyor!

Dört farklı görselin birleştirilmesi ile oluşan görselde; büyük kurdeleleri olan gelinlikleri giymiş modeller bulunuyor.

3. Renkli Gelinlik Modelleriyle Kişiliğini Yansıtmaya Ne Dersin? 

Renkli kişiliğin aurana yansıyorsa; pembeler, maviler, morlar ve turuncular etrafından eksik olmuyorsa, düğün gününde neden onların gücünden vazgeçesin? Gelinlik seçerken de renkli tercihler yapabilir, yine de gelinliğin zarafetini üzerinde taşımaya devam edebilirsin. Kimse bu modellerin gelinliğe benzemediğini söyleyemez bile! Çünkü 2022 gelinlik trendi, renkli gelinleri de düşünüyor. Hatta bembeyaz gelinlik modelleri biraz geri planda kalıyor bile diyebiliriz.

Pastel Renklerin Gücüne Güven! Metalik renkler veya soft pastel tonlarla tasarlanan gelinlikler, 2022 yılında evlenecek gelinlere ilham kaynağı oluyor; gelenekselden uzaklaşmak için cesaret veriyor. İnce dantellerle işlenmiş pudra pembesi ve eflatun bir gelinliğin Kış Düğünü Fotoğraflarında ne kadar güzel görüneceğini düşünsene... Ya da yazın evleneceksen krem rengi tonlarının sarı düğün konseptine ne kadar yakışacağını; yazın samimi ve canlı havasını ne kadar güzel yansıtacağını...

Üç farklı görselin birleştirilmesi ile oluşan görselde; renkli gelinlikler giymiş modeller bulunuyor.

Eğer her zaman yaratıcılıktan yanaysan, alışılmışa meydan okumayı ve fark yaratarak adından söz ettirmeyi seviyorsan invidza’nın düğün davetiye modellerinin ilgini çekeceğine eminiz. Video davetiye olarak, dilediğin fotoğraf ve müzikle süsleyebileceğin davetiyelerin misafirlerini şaşırtırken; sen uygun fiyatlı ve farklı bir davetiye sahibi olmanın tadını çıkarabilirsin. Sana düğüne kimlerin katılıp katılmayacağını söyleyen yeni nesil bir teknoloji ve çevre dostu, modern bir davetiyeden söz ediyoruz. Bir göz atsana, seveceğine eminiz! 😍>> Online Düğün Davetiyesi Oluştur! 

4. Yırtmaç Sevenleri Mutlu Eden Trend: Derin Yırtmaçlı Gelinlikler

Gelinliğe en çok yakışanlardan biri de dekolte... Derin sırt veya göğüs dekolteleri, gelinlik modellerinde zaten bildiğimiz, alışık olduğumuz dekolte çeşitleri. Bacak dekoltesi sevenlere ise müjdeli haberi 2022 gelinlik trendi veriyor! Bu sene bacak dekoltesi oldukça moda. Zevkine ve gelinliğinin yakasına , tarzına göre bacağın tümünü ya da dize kadar olan kısmını açıkta bırakan yırtmaçlı gelinlik modelleri yeni trendler arasında. Cesur olduğu kadar unutulmaz bir gelinlik modeli.

Şık ve Ağır Düğün Konsepti İçin İdeal! Bu iddialı görünümünden dolayı bu tercihi kır düğünleri yerine daha geniş alanlarda, ya da balo salonlarında yapılan düğünler için öneriyoruz. Ayrıca yırtmaçlı gelinlik tercih edecek gelinlerin kabarık gelinlik hevesinden de vazgeçmek zorunda olduğunu söylemek zorundayız. Prenses gelinlik modeli, gelinliğin dekoltesini ön plana çıkarmayacaktır. Bunun yerine 2022 gelinlik modelleri A gelinlik modelleri bu dekolte ile harika bir bütünlük oluşturur. Bel kısmından sonra daha düz bir biçimde aşağıya kadar uzanan gelinlikler bu dekolte için idealdir.

Duvak Seçeneğin Daha Fazla! Belki gelinliğinin, herkesin ilgisini çeken kabarıklığını yitirmesi hoşuna gitmeyebilir. Hemen şunu hatırlatalım; A kesim gelinlikler, kabarık gelinliklere göre farklı duvak çeşitleri seçebilmene olanak verir. Eğer duvağın özel olsun istiyorsan; uzun bir duvak ve derin bir bacak dekoltesiyle prensesler gibi olabilirsin. Hangi gelinliğe nasıl bir duvak seçeceğine karar vermek için Duvak Modeli Nasıl Seçilmeli? yazımızdan yardım alabilirsin.  

Üç farklı görselin birleştirilmesi ile oluşan görselde; yırtmaçlı gelinlik giymiş modeller bulunuyor.

5. Her Dönemin Yıldızı: Dantelli Gelinlik Modelleri 🌟

Gelinlik ve dantel ayrılmaz ikili... Zaten ayırmak isteyen kim ki! 2022 gelinlik modası, yenilikçi tarzına rağmen dantelin klasik ve zarif görüntüsünden vazgeçemiyor. Büyük ihtimalle 20 yıl geçse de gelinlik modellerinde dantel işlemeleri farklı desenlerle, farklı detaylarda göreceğiz. Bu noktada hemfikirsek; hemfikir olmaktan da öte dantelli bir gelinlik beğenmek istiyorsan bakalım 2022 dantelli gelinlik modelleri nasıl olacak?

Farklı Bir Tarz! Açık konuşmak gerekirse; bizim bu döneme kadar en çok sevdiğimiz dantelli gelinlik tarzı 2022 yılının modellerinde olacak gibi görünüyor. Çünkü bu yılın gelinlik trendlerinde dantel adeta ten gibi vücudu sarıyor ve tüm bedenle bütünleşmiş bir görünüm yaratıyor. Dantelin kabarık durmaması, dekolteyi daha göz alıcı hale getirirken gelinliğin, gelinin üzerine tam oturmuş görünmesine yardımcı oluyor.

Üst Bedende Yoğunlaşan Danteller! Daha sade ama daha çarpıcı! 2022 yılına damga vuran gelinlik modellerinin genel tarzı böyle... Bu nedenle prenses gelinlik modellerinde üst bedende yoğunlaşan danteller daha ön plana çıkıyor. Eğer tüm bedende dantel tercih edilecekse, bedeni saran danteller ince bir kumaşın üzerine işleniyor. Böylece hem sade hem de şık bir görünüm ön plana çıkıyor.

Üç farklı görselin birleştirilmesi ile oluşan görselde; dantelli gelinlik giymiş modeller bulunuyor.

6. Kollarda Yoğun Detaylar

Moda kendini tekrar ediyor, geçmiş yeniden moda oluyor diye boşuna dememişler! 2022 yılı da zaman zaman bizi geçmişe götürüyor. Gelinlik modellerinde ön plana çıkan detaylardan biri de kol detaylarıyla süslü gelinlikler. Kimi zaman ince bir dantel şeklinde dirseklere dökülen, kimi zaman ise kabarık ve abartılı yapısıyla avant-garde bir görünüme yol açan kol detayları yeni sezonda tasarımcıların gözdesi olmaya devam ediyor!

Düşük Omuzları Saklamak İçin Harika Bir Yöntem Yoğun kol detayları, ilgi çekici ve gelinlik modasında yeni sayılabilecek bir trendken aynı zamanda kusurlarını gizlemek isteyen gelinler için de iyi bir tercih. Omuzlarını düşük bulan ya da daha ince bir görünüm elde etmek isteyen gelinler, bu modeli tercih edebilirler.

Üç farklı görselin birleştirilmesi ile oluşan görselde; dantel ve tül detaylı gelinlik giymiş modeller bulunuyor.

7. 2022 Metalik Renklerin Yılı! ✨

Metalik renkleri sevenlerden misin? O halde 2022 yılı sana hitap edecek! Bu sene renkli gelinlikler ön planda. Renk olaraksa metalik griler, sarı tonları ve pembenin metalik ışıltıları ön plana çıkıyor. Biraz iddialı bir gelinlik modeli. Fakat yine de vintage düğün konseptiyle güzel bir uyum yakalayacağını düşünüyoruz.

İki görselin birleştirilmesi ile oluşan görselde; metalik gri renkte gelinlik giyen modeller bulunuyor.

Artık 2022 gelinlik trendine hakimsin! Gelinlikçine yeni önerilerle gidebilir; aklındaki gelinlik tasarımına yeni detaylar ekleyebilirsin. En önemli detaylardan birini daha tamamlayarak düğün serüvenine kaldığın yerden, tüm heyecanıyla devam edebilirsin. Bu yazıdan sonra, bu süreçte sana yardımcı olacak bir bilginin daha aklında kalmasını isteriz. Davetlilerin oturma düzeni, kimlerin katılacağı, davetiyelerin nasıl hazırlanacağı konusunda da zahmetli bir sürecin seni beklediğini biliyoruz. Davetiyeleri teker teker hazırlama zahmetinden seni kurtaracak, davetlilerini animasyonlarla şaşırtacak hem de ucuz bir davetiyeyi tercih etmenin tam zamanı! invidza düğün davetiyeleri, LCV servisiyle davetli listesi yapmana yardımcı olacak ve seni maddi, manevi birçok yükten kurtaracak. Hadi düşünme, birbirinden güzel video davetiyelere bir göz at! 👀>> invidza Düğün Davetiye Şablonları