AnasayfaBlogNasıl YapılırDüğün Davetiyesi Nasıl Seçilir, Davetiyeye Ne Yazılır?
Genç kadın ve adam gri bir koltukta oturuyor. Kadının dizinde dizüstü bilgisayar bulunuyor, adam elinde kağıtlar tutuyor. Adam ve kadın dizüstü bilgisayarın ekranına bakıyor.

Düğün Davetiyesi Nasıl Seçilir, Davetiyeye Ne Yazılır?

Düğün organizasyonunda dikkat edilmesi gereken konulardan biri de düğün davetiyesi. Düğün davetiyelerini neye göre seçmeli, basılı mı olmalı, yoksa online davetiye ya da video davetiye mi tercih edilmeli? Diyelim ki bunlara karar verdin. Sıra geldi davetiye nasıl yazılır? sorusunu cevaplamaya. Davetiye yazarken dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir, önce kimin adı yazılır, adres nasıl yazılır? Klasik düğün davetiyesi yazıları bir taraftan güvenilir bir liman sunarken, komik davetiye sözleri de insanları gülümsetebilir. Öyleyse düğün davetiyesi söz konusu olduğunda neye göre, nasıl bir tercih yapman gerekiyor? Tüm soruları bir kerede sıralayınca gözün korkmuş olabilir. Fakat hep söylediğimiz gibi, düğün planlaması ile ilgili konularla uğraşırken yalnız değilsin. invidza blog, bu büyük günün organizasyonunda yaşayabileceğin tüm sorunları birer birer ele alarak bu süreci senin için pratik ve keyifli bir hale getiriyor, her adımda yanında duruyor.

Yakın plan çekimde kadın; elinde bir tablet tutuyor. Kadının üzerinde uzun kollu ve dantel işlemeli bir gelinlik bulunuyor.

Düğün Davetiyesi Neye Göre Seçilir?

İstersen davetiye konusunu en başından ele alalım. Yani, davetli listesinden. İlk başta ilgisi yokmuş gibi gelebilir. Fakat düğün davetiyesi seçerken en önemli faktörlerden biri de elbette ki davetlilerin ta kendisi. Hemen bir örnekle açıklayalım. Diyelim ki yalnızca en yakın akrabalarının ve arkadaşlarının geleceği küçük bir düğün planlıyorsun. Bu durumda davetiyeye ayırdığın bütçe, az da olsa artabilir. Aynı zamanda davetiye modelleri arasından daha samimi olanları tercih edebilir, farklı, komik davetiyeleri daha kolay seçebilirsin.

Diğer taraftan, kalabalık ve büyük bir düğün planlıyorsan, davetiye fiyatları ilk önce araştıracağın konulardan biri olacaktır. En Çok Tercih Edilen Davetiye Modelleri ve Fiyatları bu süreci senin için kolaylaştıracaktır. Kalabalık düğünler için davetiye seçerken de davetlilerin yaşları, zevkleri ve tutumları çok çeşitli olacağından daha klasik modellere ve davetiye yazılarına yönelmen gerekebilir. Böylece daha fazla davetliye hitap edecek bir seçim yapmış olursun.

İşte bu nedenle ilk olarak davetli listeni hazırlayıp, sonra en uygun davetiye türünü seçmende fayda var. Düğün Davetli Listesi Nasıl Hazırlanır? Diye soruyorsan bunun cevabını detaylı olarak açıkladığımız yazımıza göz atarak hızlıca bunun da üstesinden gelebilirsin. İşin özü, davetlilerin profilleri, sayısı ve düğün bütçesi, davetiyeni seçerken etkili olacak önemli faktörler arasında.

Genç kadın yerde otururken sol elini çenesine koyarak ve sol yukarı bakarak düşünüyor. Kadının önünde dizüstü bilgisayar, renkli kalemler, kulaklık ve kitap duruyor. Kadının arkasında ise kahverengi bir koltuk bulunuyor.

Davetiye Çeşitleri Nelerdir?

Sıra geldi seçeneklerini konuşmaya. Basılı davetiye siparişi mi vereceksin yoksa online davetiye mi kullanacaksın? Bu sorunun cevabını birlikte keşfetmeden önce, düğün davetiyesinden ne beklediğini açığa çıkarmalıyız. Başka bir deyişle, düğün davetiyelerinin sana ne ifade ettiği bu noktada önemli. Dürüst olmak gerekirse, günümüzde pek çok insan düğün davetiyelerini saklamıyorlar. Belki buzdolabının üzerine sevimli bir magnet ile bir süre tutturulup er ya da geç çöpe giden davetiyelerin sayısını ne sen sor ne biz söyleyelim…

Tahta bir sandalyede oturan ve ayağını masaya uzatmış olan genç adam, elinde buruşturmuş olduğu kağıt parçasını fırlatmak için kolunu kaldırıyor.

Bunun yerine, artık tüm dünyada evlilik hazırlıkları ile uğraşan çiftler, şu soruyu soruyor: Doğa Dostu Düğün Nasıl Yapılır? Evlenirken doğaya zarar vermemek, eninde sonunda çöpe atılacak kağıtlar için ağaçları feda etmemek için online davetiye veya video davetiye son derece cazip bir seçenek olarak görünüyor. Video Davetiye Nedir? diyorsan ve henüz invidza ile tanışmamışsan, kısaca açıklayalım. Video veya online davetiye, kâğıt, baskı, kargo gibi masrafları ortadan kaldırarak düğün masraflarını hafifletiyor. Çabucak hazırlandığından, baskı, dağıtım gibi süreçleri beklemene gerek kalmıyor. Hem doğayı koruyor hem de düğün davetiyen sana özel hazırlandığından, sen nasıl istersen öyle oluyor! Kulağa hoş geliyor, değil mi? İlgini çektiyse invidza’nın düğün şablonlarına bir göz atmanı öneririz.

Düğün Davetiyesine Ne Yazılır?

Eğer invidza şablonlarını incelediysen, bu sorunun cevabını aşağı yukarı çözmüş olmalısın. Zaten herkesin az çok bildiği gibi, öncelikle senin ve partnerinin isimleri yazmalı. Eğer sizin bireysel olarak tanışıklığınızın olmadığı fakat ailelerinizin çok yakını olan misafirleriniz de olacaksa, anne ve babalarınızın isimlerine de yer verebilirsiniz. Yani seni ismen değil de, “Hah, bizim Aynur’un kızı” gibi biliyorlarsa, davetiyenin kimin düğününe ait olduğunu böylece anlayabilirler. :) Tabii ki düğün salonu, nikah dairesi ya da düğün mekanının adresini ve davetlilerin saat kaçta gelmesini istediğini eklemeyi de unutmamalısın.

Bir odun parçası üzerinde sağı ve solu ok yönleri ile belirten, alt alta dizilmiş renkli tahta parçaları bulunuyor.

Tarih, saat, adres ilk akla gelenler olsa da davetiye yazılarında genelde belirtilmeyi unutulan detay, çocuklu misafirlerin çocuklarını getirip getirmeyecekleri. Neyse ki invidza online davetiye, düğüne davet ettiğiniz misafirlerden, kaç kişi geleceklerine ve çocuklu ya da çocuksuz geleceklerine dair hızlı geri dönüş almanızı sağlıyor. “Aman ne fark eder ki?” demeyin sakın. Mesela iki kişi geleceğini söyleyen davetlilerin artı bir kişi getirmesi, düğündeki tüm oturma planını sekteye uğratabilir. Hele ki yemekli düğün davetiyesi söz konusuysa! Yemeklerin yetişmemesi gibi bir krizi önlemek için kimin kaç kişi geleceği, göz ardı edilmemesi gereken bir durum. LCV’nin önemi de bu noktada ortaya çıkıyor.

Yakın plan çekimde, adam elinde akıllı telefon tutuyor. Telefonun ekranında online davetiye bulunuyor. Adamın önünde duran ahşap masa üzerinde ise kahve fincanı bulunuyor.

Gelelim, düğün davetiyende olması gereken bilgiler haricinde neler yazacağına. İnternette ara sıra karşımıza çıkıp bizi güldüren komik davetiye sözleri bu sıralar revaçta. Ama yazının başında da söylediğimiz gibi, böyle bir seçim yapmadan önce davetli listenin buna uygun olup olmadığını değerlendirmende fayda var. İstersen durumu düğün davetiyesi sözleri ile açıklayalım;

Gereği düşünüldü.

Birbirine karşı mutluluk suçunu ika etmiş olduklarından, Medeni Kanun’un 4721 Maddesi’ne göre evlilik cezasına çarptırılmışlardır.

Sizleri de aralarında görürlerse suçları ömür boyu mutluluğa dönüşecektir.

---

Aradık bir ömür birlikteliğin adını, bulduk cevabımızı: delilik. Bir bilene danışalım dedik, aldık yanıtımızı sefillik. Kim ne derse desin verdik kararımızı: Evlilik.

Herkesin espri anlayışı aynı olmadığından belki de romantik davetiye yazıları ya da daha klasik anlamlı davetiye sözleri tercih etmek güvenli bir hareket olabilir. Birkaç örnek vererek netleştirelim:

Yaşamımız boyunca sürmesini dilediğimiz beraberliğimizin ilk gününde bizler “Evet” derken sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

---

Ömür boyu sürecek mutlu beraberliğimizin başlangıcında sizleri de aramızda görmekten onur duyacağız.

---

Yaşama dair ne varsa her anında birlikte olmaya karar verdik. Bu tekrarı olmayan günde bizimle beraber olmanız bize ayrı bir mutluluk verecektir.

---

Sevgi, saygı ve anlayışla temelini attığımız beraberliğimizi sonsuza dek sürdürmeye karar verdik. Nikah/Düğün törenimizde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyarız.

Elbette kalıplara bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yazman bizce en güzeli, en orijinali olacaktır. Birkaç deneme yaparak derli toplu, içten ve samimi bir cümle oluşturabilirsin. Düğün davetiyesi hazırlarken ihtiyacın olan her şeye değindiğimizi düşünüyoruz. Umuyoruz düğün planlama işlerinden en azından birini senin için kolaylaştırmışızdır. Hala kafanda sorular varsa da invidza şablonlarımızı inceleyerek hem tasarım hem de yazı açısından düğün davetiyesi fikirlerini açıklığa kavuşturabilirsin.