AnasayfaBlogNasıl YapılırDavetiye Nasıl Yapılır?
Koyu renk arka plan üzerinde davetiye zarfı, davetiye, ağzı bez ile kapatılmış ve kurdele ile sarılmış bir kavanoz, kurutulmuş gül ve yapraklar, kalın bir kurdele ve ip bulunuyor.

Davetiye Nasıl Yapılır?

Etkinlikleri güzelleştiren ve önemli anlarda sevenleri bir araya getiren en ince detaylardan biri de davetiyeler. Bu nedenle hayalinizdeki etkinliği yansıtacak bir davetiye tasarımı yapmak, konuklar belirlendikten sonra yapılacakların başında geliyor. Peki davetiye nasıl yapılır? Birçok kişi iş başa düştüğünde davetiye nasıl hazırlanır, içine ne yazılır gibi konularda sıkça kararsızlığa düşüyor ya da hayalindeki davetiyeyi tasarlamaya başlıyor. Eğer sen de davetiye nasıl yapılır, davetiye tasarımı nasıl yapılır, ne gibi bilgileri içerir sorularına yanıt arıyorsan, bu yazı her açıdan sana yol gösterecektir. 

Pembe renkteki masa üzerinde, yakın plan çekimde kadın boş defteri üzerine yazı yazmak için hazırlanıyor. Kadının elinde turuncu renk bir kalem duruyor. Masa üzerinde makas, pipetler ve parti aksesuarları bulunuyor.

Bilgisayarda Davetiye Hazırlamak Mümkün Mü?

Evet bilgisayarda davetiye hazırlamak mümkün. Bilgisayarla davetiye yapmak, ekonomik fiyat seçenekleriyle özgün davetiyelere sahip olmak için iyi bir seçenek. Bu nedenle “Davetiye nasıl yapılır?” sorusu günümüzde davetiyenin hem biçimi hem de içeriğiyle ilgili. Davetiye tasarlamak ise artık o kadar da zor değil. Davetiye hazırlama programları sayesinde dilediğin örnek davetiye doldurma modellerinden faydalanabilir, sevdiklerine dilediğin mesajı iletebilirsin. Kişiselleştirilebilir şablonlarıyla en güzel hareketli davetiye seçeneklerini sunan invidza, bunun rakipsiz ve özgün örneği. >> invidza Davetiye Şablonları

Görselde beyaz arka plan üzerine altın renginde geometrik biçimlerde çizilmiş şekiller bulunuyor.

Etkinliğe Göre Davetiye Tasarlama / Davetiye Tasarımı Nasıl Yapılır?

Bilgisayarla davetiye hazırlamaya karar verdin. Ya da hazır bir şablonu kullanacaksın. Bu aşamada “Davetiye nasıl yapılır?” sorusuna yanıt vermek için hangi konseptin, tonların, desenlerin sana uygun olduğunu seçmen gerekecek. Bu noktada ilk dikkate alman gereken konu, kuşkusuz hangi etkinlik için davetiye hazırlamak istediğin. Örneğin, kız isteme töreni için soft, pembe tonların baskın olduğu sembolik desenlerle bezenmiş “sempatik” bir davetiye tasarlayabilirsin; fakat bu davetiye düğün için sade kalabilir. Aynı şekilde bilgisayarda davetiye hazırlarken erkek ya da kız çocukları için özel olarak hazırlanan davetiye örneklerini inceleyebilirsin. Düzenleyeceğin etkinliğe özgü simgeler varsa (örneğin; sünnet için nazar boncuğu) bunları davetiye yaparken kullanabilirsin. 

Pembe masa üzerinde karşılıklı oturan kadınlar davetiye hazırlıyor. Masanın üzerinde makaslar, renkli kağıtlar, boya fırçaları, pipetler ve yapıştırıcı bulunuyor.

Davetiyede Ne Yazmalı?

Davetiye yaptıktan sonra elde ettiğin görüntünün hoşuna gitmesi için içeriğinde yazanlar da önemlidir. Davetlilerine seslenirken hoşuna giden yumuşak bir ton kullanabilirsin. Doğum günü etkinliklerinde ise şakalar yapabilir ve fotoğraflar ekleyebilirsin. Eğer neşeli bir doğum günü davetiyesi hazırlamak istiyorsan, invidza, özelleştirilebilir fotoğraf alanı ve müzik ekleme seçeneğiyle aradığını bulmana yardımcı olacaktır. Önemli olan gelecek kişilerin her birine hitap eden, etkinliğini yansıtacak dili bulman. Sonrasında etkinliğinin içeriğinden bahsedebilirsin. Hatta dilersen her misafirine farklı bir hitapla da seslenebilirsin!

Görselde açık renk arka plan üzerinde yabancı dillerde kırmızı renkli yazılar bulunuyor.

Davetiyede Unutulmaması Gerekenler

Davetiye tasarlama aşamasında uygun dili ve içeriği belirlemeyi konuştuk ve “Davetiye nasıl yapılır?” sorusuna genel bir yanıt vermiş olduk. Fakat unutulmaması, dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var. Davetiyeler, günümüzde özel ve önemli günlerin kalitesini yansıtan, keyifli detaylar haline gelmişse de davetlilere bir mesaj iletmek üzere kullanılırlar. Bu nedenle etkinliğe dair tüm detayları içermeleri gerekir. Yer, zaman, -varsa- etkinlik ücreti gibi bilgiler, her davetiyede mutlaka bulunması gereken detaylardır. Fakat her etkinlikte dikkat edilmesi gereken özel durumlar olabilir. Bazı etkinlikler misafirler için de farklı hazırlıkları gerektirebilir. Örneğin; kostümlü partiler, dress code uygulanan özel partiler ya da temalı düğün-nişan organizasyonları gibi… Davetiyeni yaparken hiçbir şeyi atlamadan, misafirlerine uygun bilgileri vermek için invidza’yı kullanabilirsin. Notlar oluşturabilir, detaylı yol tarifi alabilecekleri haritaları davetiyene ekleyebilirsin. 

Koyu pembe arka plan üzerinde bol bir not defteri, boş bir davetiye, pembe bir kurdele, kurşun kalem, gözlük, ip, içi kahve ile dolu bir fincan ve damga bulunuyor.

Yazımızda “Davetiye nasıl yapılır?” ve “Davetiye tasarımı nasıl yapılır?” gibi sorulara genel olarak yanıt vermeye çalıştık. Davetiyeni tasarlarken bu bilgilere dikkat ederek misafirlerine geri çeviremeyecekleri mükemmel davetiyeler hazırlayabilirsin. En güzel davetiye örnekleri ise invidza.com’da seni bekliyor. Eminiz, kendine uygun bir şablon bulup; kolay, ekonomik ve içine sinen bir davetiye hazırlayacaksın.

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.