AnasayfaBlogNasıl YapılırDoğum Günü Davetiyesi Nasıl Hazırlanır?
Pembe renk arka plan üzerinde; parti malzemeleri, renkli kalemler, kesilmiş renkli kağıtlar, boya ve boya fırçası bulunuyor.

Doğum Günü Davetiyesi Nasıl Hazırlanır?

Hayatımızdaki en önemli günleri düşündüğümüzde her yıl aynı heyecanla kutladığımız doğum gününün yeri bambaşkadır. Bu özel günü daha da özel kılmak için hepimiz, doğum günü davetiyelerinden faydalanıyoruz. Aile, yakın arkadaşlar ve iş arkadaşlarıyla beraber doğum gününü kutlamak için hazırlanan davetiyelerle doğum gününü daha anlamlı kılmak için, bu davetiyeleri nasıl hazırlamalıyız?

Bu yazımızda yaş gününü özel kılmanda yardımcı olacak doğum günü davetiyesi nasıl yazılır sorularının cevaplarına, davetiyede kullanabileceğin farklı davetiye sözlerine ve ilham verici davetiye örneklerine değineceğiz. O zaman başlayalım!

 

Beyaz renk arka plan üzerinde bir fincan kahve, makas, kağıt, parti malzemeleri ve davetiye zarfı bulunuyor.

Doğum Günü Davetiyesinde Olması Gerekenler:

Doğum günü davetiye yazını yazmadan önce aşağıdaki ipuçlarıyla önemli ayrıntıların  neler olduğunu öğrenebilirsin.

  • Doğum Günü Sahibinin Adını ve Yeni Yaşını Belirtmeyi Unutma! : Davetiyede, “Melis’in 18. Yaş Günü Partisi” gibi bir metin kullanımı uygun olacaktır. Tabii ki istersen sen bunu daha da çeşitlendirebilirsin ancak metninde davetlileri heyecanlandıracak, davetiyenin amacını anlatacak ve harekete geçirecek şeyler olmasına dikkat etmelisin.
  • Temaya Uygun Renkli Bir Dil Kullan: Doğum günü demek eğlence demek, renkli anlar demek! Davetiye içeriğinde davetlilerine temana uygun, eğlenceli bir dil ile seslenmelisin. Unutma bu bir yaş günü partisi ve amacımız hep beraber eğlenmek!
  • Soru İşaretlerini Ortadan Kaldır: Bu kutlamanın tarihini, saatini ve adresini davetiyende mutlaka açık olarak belirtmeli, davetlilerin kafasında soru işareti bırakmamalısın.
  • LCV Eklemeyi Unutma: Davetiyene ekleyeceğin LCV (Katılım Bildirimi) ile doğum günü partisine gelecek kişi sayısına sahip olabilir, yaş günü planlamanı bu sayıya göre şekillendirebilirsin. LCV’nin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istersen “LCV Ne Demek?” blog yazımızı inceleyebilirsin.
  • Ekstra Detay Ekle: Yaş günü partilerinin konseptlerine göre kimi zaman davetlilerin de uyması gereken belirli kurallar ortaya çıkabiliyor. Partide kostüm giymek ya da belirli bir saatte orada bulunmak gibi sürprize yönelik kuralları davetlilerine belirtmelisin.
  • Dikkat Et! : Davetiye içeriğinde belirtilecek “doğum günü hediyesi talebi” davetiyenin sıcaklığını ve partinin tüm havasını kaçıracaktır. Bu nedenle davetiyende herhangi bir hediye talebi bulundurmanı önermiyoruz. Hediye seçimini gelecek kişilerin kendi kararına bırakmalısın. Buna ek olarak eğer doğum günü sahibi değilsen, çocuğun ya da en iyi arkadaşın için hediye seçiminde kişiselleştirilmiş hediyelere ağırlık verebilirsin. Büyük ya da küçük olsun hiç fark etmez, doğum günü sahibinin ilgilerine, sevdiği şeylere özel hediyelerin yeri her zaman ayrıdır.

Yakın plan çekimde, ahşap masa üzerinde kadın düğün davetiyesine yazı yazıyor. Masa üzerinde davetiye zarfı, makas, hediye paketi ve mandalina bulunuyor.

Doğum Günü Davetiyesi Sözleri

Doğum günü davetiyesinde gerekli olacak içerik yapısına karar verdiğine göre şimdi ilham verici güzel sözlerle doldurma zamanı! Yetişkinler, çocuklar, ilk yaş ve konsept doğum günü kutlamalarında kullanabileceğin davetiye sözlerimizi hemen incele.

Yetişkinler için Eğlenceli Davetiye Sözleri:

·     Biri parti mi dedi? Bu davetiyeyi beklediğini biliyorum, işte burada. Lütfen bu mesajı doğum günü partime resmî bir davet olarak kabul et ve benimle birlikte yeni yaşımın tadını çıkar!

·     Sevdiklerim yanımdayken eğlenmenin zamanı geldi. Lütfen doğum günü partimde ol, geç gelme canım!

·     Süt, pasta, patates kızartması ve kurabiyeleri severim. Tüm bu lezzetlerin ve daha fazlasının tadını birlikte çıkarmak için doğum günü partime bekliyorum.

·     Dünyanın en güzel pastasından yerken dünyanın en güzel kızının/en karizmatik erkeğinin yeni yaşını karşılamasını görmek için yaş günü partime davetlisiniz.

·     Pasta sipariş edildi ve parti benim evimde başlayacak. Bu güzel günümde sen de bizimle olmalısın!

·     Sevgili dostum, sensiz her şey yavaş ve sıkıcı görünüyor. Bugünü eşsiz kılmak için doğum günü partimin bir parçası olur musun?

·      Arkadaş ve pastadan daha iyi ne olabilir? Lütfen doğum günü partimde misafirim ol.

Çocuklar için Enerjisi Bol Davetiye Sözleri

·     Sevimli küçük kızımız <Çocuk İsmi> bir yaş büyüdü. Seni 7. doğum günü partisine davet ediyor. Hadi beraber eğlenelim!

·     Koş koş koş! Bu benim 8. doğum günü kutlamam! Partime ilk gelen sen ol ve eğlenceyi kaçırma.

·      Abur cubur, oyunlar, dondurma ve pasta ile eğlenceli bir planımız var! Ve biz sensiz kutlayamayız! <Çocuk ismi> ‘nin eğlenceli doğum günü partisine davetlisin!

Çocuklar evde kafalarında bulunan doğum günü şapkaları ile doğum günü kutluyor. Duvarda renkli balonlar ve parti malzemeleri bulunuyor. Çocukların arkasında bulunduğu yemek masası üzerinde; mumlar ile çevrelenmiş bir pasta, karton bardaklar, minik kekler ve atıştırmalıklar bulunuyor.

Konsept Doğum Günü Davetiye Sözleri

  • Oğlumuz <Çocuk ismi> için doğum gününde bir korsan temalı parti düzenliyoruz. Bir hazine avı ve gün boyu sürecek eğlenceli etkinlikler olacak. Lütfen gemideki yerini al ve bizimle beraber eğlencenin tadını çıkar.
  • Bir deniz kızı doğum günü partisi için <çocuk ismi> ‘nin <yaş> doğum günü partisine davetlisiniz. Deniz kızı <Çocuk ismi> ile maceralara hazır mısın?
  • <Çocuk ismi> ’in doğum gününde bir uzay gemisiyle yolculuğa çıkıyoruz. Uzayda bir yolculuk için bize katılmaya ne dersin?
  • Doğum günü davetiyesinde kullanabileceğin sözleri incelediğine göre fikir verecek davetiye örneklerine bakmaya ne dersin? 

İlk Yaş Doğum Günü Davetiyesi Sözleri

  • Bir yaşımı tamamladım, yanaklarım tombul ve tatlı hale geldi. Lütfen partime gelin, benimle ve yanaklarımla tanışma fırsatını kaçırmayın.
  • Hey! Bir yaşımı kutladığım doğum günü partime gel ve eğlen. Benim şirin hallerimi gördüğünde bu durumu kesinlikle seveceksin. Bu özel günümde eğleneceğinden emin olabilirsin.
  • Hoppaaa! Bizim minik <bebek adı> bir yaşında! İlk dişleri, ilk bebek adımları derken çoktan yürümeye başladı bile! Küçük prensimiz/prensesimiz sevgiyle büyüyor. Birinci yaş gününde bunu hep beraber heyecanla kutlamaya var mısın?
  • Göz açıp kapatıncaya dek <bebek adı> bir yaşına geldi! Daha güzel olmak, sevgiyi paylaşmak için hızlıca büyüdü. <bebek adı>’nın birinci yaşını beraber kutlarken sizleri de aramızda görmeyi istiyoruz.
  • Bebeğimiz bir yaşında! Bir yıl geçti, zamanın nasıl aktığını ve nasıl büyüdüğüne inanamıyoruz! <bebek adı> gerçekten sevimli ve eğlenceli. Aşağıda belirtilen yer ve zamanda bu heyecanlı partimizde bizimle beraber olmandan mutluluk duyacağız!
  • Partimizde senin gibi bir misafirin olması harika bir zevk olur! Lütfen,  bebeğimizin doğum gününün evimizde gerçekleşecek olağanüstü kutlaması için bize katıl!

Ahşap zemin üzerinde arkası dönük bir bebek oturuyor. Zemin üzerinde beyaz, mavi renkte balonlar ve mavi renkte bir pasta bulunuyor.

 Modern ve Eğlenceli Doğum Günü Davetiye Örnekleri

Doğum günü için kişiye özel olarak oluşturulacak davetiyelerini sadece doğum günü sahibi hazırlamıyor. Sürpriz yapmak için yakın arkadaşlar, sevgili/eş ya da aileden bir kişi sürpriz parti için planlama yapabiliyor. 2022 yılındaki doğum günlerinde sıklıkla tercih edilen modern ve eğlenceli doğum günü davetiye örneklerini senin için derledik.

 3 Boyutlu Doğum Günü Davetiyesi

Özellikle son yıllarda popülerliği artış gösteren 3D doğum günü kartları gösterişli olmasıyla öne çıkıyor. Partinin temasına uyumlu bir 3D davetiye ile davetlilerini etkileyebilir, doğum günü konseptini başarı ile yansıtabilirsin.

Görselde pasta, davetiye ve kutlama malzemelerinin gösterildiği birleştirilmiş fotoğraflar bulunuyor.

Eğlenceli 1 Yaş Davetiyesi Örnekleri

İlk doğum günü olması sebebiyle aile ve arkadaşlar ile kutlanacak bu özel günün önemi başkadır. Bebek her ne kadar hatırlamayacak olsa bile günümüzde anne ve babalar bugüne çok önem vermektedir. Önem vermelerinin ana sebebi ilk yaş kutlamasındaki doğum günü davetiyesi, fotoğraflar ve hediyeleri ilerleyen yıllar için muhafaza ederek, bebek belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra değerli anıları ortaya çıkarmaktır. Bu nedenle 1 yaş davetiyesinin özel ve kalıcı olması saklanması açısından fayda sağlayacaktır.

Görsellerde 1 yaş için örnek olarak yapılan iki farklı davetiye örnekleri bulunuyor.

Yeni Nesil Video Davetiye Örneği: Konfeti Sürpriz Doğum Günü Davetiyesi

Teknolojinin gelişmesiyle beraber video davetiyeler artık her yerde karşımıza çıkıyor! En yakın arkadaşına sürpriz bir doğum günü partisi hazırlığı içinde misin? Konfeti online davetiyesinde swing müziğin neşesi, yeni bir yaşın heyecanı ile buluşuyor! Yalnızca en sevdiklerinin olduğu özel bir doğum günü partisine, özel bir davetiye yakışır! Mavi tonların kullanıldığı bu video davetiye şablonu, keskin animasyonları ile oldukça dikkat çekici. invidza ile oluşturacağın doğum günü video davetiye ile hızlı ve uygun maliyetli davetiyelere sahip olurken aynı zamanda da davetlilere kendilerini özel hissettirebilirsin.

Yakın plan çekimde kadın elinde akıllı telefonunu tutuyor. Telefonun ekranında dijital bir doğum günü davetiyesi bulunuyor.

El Yapımı Davetiye Örnekleri

Günümüzde zamanın değerinin daha da artmasıyla beraber el yapımı ürünlerin yerini makine ürünleri aldı. Bu durum hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar çıkardı. Bunlara örnek verecek olursak makine ürünleriyle daha kısa zamanda daha ucuz ürünler ortaya çıkıyorken bu ürünlerin hiçbiri el emeği ürünler kadar manevi değere sahip olmuyor. El yapımı hediye akımı günümüzde az da olsa devam etse de zaman bakımından uzun süreler alıyor. Hem manevi değeri fazla olsun hem ucuz olsun hem de hızlı bir hediye olsun diyorsan sana bir çözümümüz var. Matbaada bastırdığın davetiyelere küçük el emeği dokunuşlarla manevi değer katabilir, altta bulunan el yapımı davetiye örneklerinden ilham alarak kendi davetiyeni kendin oluşturabilirsin.

Görselde iki farklı modelde tasarlanmış el yapımı davetiye örnekleri bulunuyor.

Star Wars Davetiye Örnekleri

Yıllarından beri modası geçmeyen aksine gün geçtikçe popülerliği artış gösteren Star Wars akımı doğum günü davetiyelerinde de sıklıkla kullanılıyor. Özellikle erkek çocukların doğum günü davetiyelerinde sıkça karşılaştığımız bu tema için geliştirilen yenilikçi ve etkili davetiyelerle karşılaşmak mümkün.

Koyu renk arka plan önünde Star Wars temalı bir davetiye bulunuyor.

Yeni Nesil Video Davetiye Örneği: Cupcake Erkek Çocuk Doğum Günü Davetiyesi

Teknoloji ile beraber daha fazla hızı seviyor, kısa zamanda verimli sonuçlara ulaşmak istiyoruz. Video davetiyeler bu isteğimizi karşılıyor. Biricik oğlunun yeni yaşına mutlu girmesini ve hiç unutamayacağı bir doğum günü geçirmesini istemez misin? Cupcake, böyle bir doğum günü partisi planı için en uygun seçeneklerden biri! Cupcake, yepyeni bir yaşın heyecanını ve umudunu yansıtan renkleri, iştah açan görselleri ve eğlenceli müziğiyle, davetlilerinin ilgisini hemen çekecek bir doğum günü partisinin ilk adımı!

Yakın plan çekimde kadın elinde akıllı telefonunu tutuyor. Telefonun ekranında dijital bir doğum günü davetiyesi bulunuyor.

Minimal Davetiye Örnekleri

Ünlü mimar Ludwig Mies van der Rohe’nin 1947’ de söylediği “Less is more’’ yani “Az ama öz’’ sözünün yansıması olan minimal davetiyeler sade ve şık tarzı ile son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu davetiye tarzı genellikle genç ve orta yaş aralığındaki kişiler tarafından tercih edilmektedir. Tasarım trendinin de tekrar minimalist yönde ilerlediğini düşünürsek popüler olmasına şaşırmamak gerek. Doğum günü kutlaması sade ve şık bir mekânda gerçekleşecekse bu tarz davetiyeleri tercih edebilirsin.

Açık renk arka plan üzerinde minimal olarak tasarlanmış iki farklı davetiye görseli bulunuyor.

Modern Davetiye Örnekleri

Yaş ilerledikçe kararlarımız ve tarzımız oturuyor. Şık bir mekânda ya da teknede yapılan doğum günleri genellikle orta yaş ve üstündeki kişiler için organize ediliyor. İnsan hayatında 40 yaşının ayrı bir önemi olduğundan 40 yaş ve üstü yeni yaşına girecek kişi için partinin temasını ve kalitesini yansıtan, modern davetiye tasarımları kullanmak için alttaki örneklerden yararlanabilirsin.

Açık renk arka plan üzerinde modern olarak tasarlanmış farklı iki davetiye bulunuyor.

Unicorn Davetiye Örnekleri

Bol simli ve renkli kuyruk ve boynuzu ile özellikle 2022 yılında hayatımıza enerji katan unicorn ögelerin kullanıldığı davetiye örnekleri kız çocukların doğum günü davetiyelerinde sıkça tercih ediliyor. Çeşitli unicorn temalı yeni yaş davetiye örneklerini altta inceleyebilir, unicorn trendine uygun davetiyeni davetlilere gönderebilirsin.

Görselde unicorn temalı davetiye bulunuyor.

Yeni Nesil Video Davetiye Örneği: Hayal Kız Çocuk Doğum Günü Davetiyesi

Kız çocukları bu davetiyeye bayılacak! Balonlar, şapkalar, konfetiler, harika bir doğum günü pastası ve bol bol eğlence! Hayal online davetiye eğlenceli animasyonları ve canlı renkleriyle tüm misafirlerini hayran bırakacak! Bu harika animasyonların arasına dilediğin fotoğrafı ekleyebilirsin! En güzel mesajlarla sevdiklerini bu eğlenceli güne davet edebilirsin. Yeni nesil video davetiyen, herkesin ilgisini çekecek ve kızına hayallerindeki gibi bir doğum günü sürprizi yapmanda yardımcı olacak! Bu şablonu tek fotoğrafla kullanabilirsin! invidza’yı hemen kullanarak yeni nesil video davetiyenin avantajlarından yararlanabilirsin.

Yakın plan çekimde bir adam elinde akıllı telefon tutuyor. Telefonun ekranında dijital bir doğum günü davetiyesi bulunuyor.

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.