AnasayfaBlogLifestyleBirbirinden Farklı Baby Shower Hediye Fikirleri
Yakın plan çekimde bir sehpa üzerinde farklı renklerle paketlenmiş hediye paketleri bulunuyor. Arka planda ise daha büyük bir masa ve masanın üzerinde daha büyük boyutlarda hediye paketleri ve kahverengi bir ayıcık bulunuyor.

Birbirinden Farklı Baby Shower Hediye Fikirleri

Bir önceki ¨Baby Shower Nedir, Nasıl Yapılır?¨ blog yazımızda nelere dikkat etmemiz gerektiğine ayrıntılı olarak değindik. Bugünü daha da özel kılmak için alabileceğin ya da oluşturabileceğin baby shower hediyeleri önerilerimiz ile anne adayını daha da özel hissettirebilirsin.

Düzenlenen Baby Shower partisinde anne adayı ya da düzenleyici tarafından belirtilen hediye listesi yoksa hediye olarak ne alacağına karar vermen zor olabilir. Baby Shower hediyelerini seçerken dikkat etmen gereken ilk nokta; annenin kullanabileceği bir hediye olmasıdır. Anne adayını mutlu edecek hediye sepetleri örneklerini de bu yazımızda bulabilirsin.

Baby Shower Hediye Önerileri

Bebek Bezi Pastası

Anne adayının ihtiyacını karşılarken aynı zamanda onu özel hissettirecek bir hediyeye ne dersin? Kendi zevkine göre ufak süslemelerle renk katacağın bebek bezi pastası ile bir annenin bebek doğduktan sonra en çok ihtiyacı olan bebek bezine farklı bir boyut katabilirsin. Bebek bezi pastasını kendin yapabileceğin gibi hazır olarak satılan çeşitlerini de internette bulabilirsin. Bebeğin ismini hazır şablonlarla ya da yazarak pastanın üzerine eklemeyi de unutma!

Birleştirilmiş iki farklı görselde; her ikisi görselde de bebek bezi şekli verilmiş pastalar bulunuyor.

Bez Bebekler

Bez bebekler, Baby Shower hediye önerilerinin en popülerleri arasında. Eskilere dayanıyor ancak modası hiç geçmiyor. Bebeklerin algılarını geliştirerek gelişimlerine katkıda bulunurken aynı zamanda en yakın arkadaşları oluyor.

Hediyeni seçerken bebeğin cildine zarar vermeyen, bebeklerin yutamayacağı büyüklükte, sivri malzemeye sahip olmayan ve anti alerjik özellikte oyuncakları seçmeye dikkat etmelisin. Bez bebek hediyen ile bu arkadaşlığın tohumlarını ekebilirsin. Bu hediye bebeği çok mutlu edecek!

İki farklı görselin birleştirilmesi ile oluşturulmuş görselde tavşan ve kedi şekli verilmiş bez bebekler bulunuyor.

Bebek Taşıma Aparatları

Kullanışlı olması sebebiyle birçok annenin tercihi olan babywearing’i duydun mu? Babywearing, bebek askısı veya başka bir taşıyıcı formunda bebek giyme veya taşıma pratiği. Bu pratik aslında tüm dünyada yüzyıllardır uygulanan bir yöntem ancak son yıllarda tekrar popülerlik kazandı.

  • Kullanışlı olmasının yanı sıra bebekle annenin ten tene temas kurmasıyla karşılıklı bağları daha da kuvvetlendirmesine yardımcı olur.
  • Bebek taşıma eşyaları ile bebek, annenin kalp atışlarını duyabilir ve kendini anne karnında gibi güvende hisseder.
  • Özellikle ilk aylarda meydana gelen gaz sancısı sorununu engelleyerek fayda sağlar.

Anne ve bebeğin deneyimini iyileştirecek bebek taşıma eşyalarını baby shower partisi hediyelerinin arasına eklemelisin.

Oturma odasında duran genç kadın ve adam kucaklarında biri bebek olan çocuklarını tutuyorlar.

Bebek El-Ayak Kalıbı

Gözümüzün önünde zamana meydan okuyarak hızlıca büyüyen kuzenlerimiz, yeğenlerimiz ya da kendi çocuğumuz... Ona, doğduğu zamandan kalma fiziki bir hatıra hediye etmeye ne dersin? Bebeğe herhangi bir zarar vermeden minicik el ve ayaklarının şeklinin çıkartıldığı bebek el-ayak kalıbı, maneviyatı yüksek bir baby shower hediyesi olarak listemizde bulunuyor.

Açık renk koltuk üzerinde bir kadın ve adam oturuyor. Kadın iki eli ile birlikte bebeğini tutarken, adam ise bebeğinin ayaklarını tutarak bebeğinin ayak kalıbını alıyor.

Buhar Makinesi

Oda buhar makineleri, bebeğin daha rahat nefes alması ve kaliteli bir uykuya sahip olması için, özellikle kış aylarında tercih ediliyor. Isıtıcıların oluşturduğu kuru havadan dolayı bebekler nefes almakta zorlanıyor. Bu duruma önlem olarak faydalı bir hediye vermeyi düşünüyorsan çoğu anne babanın tercih ettiği hava nemlendirici cihazını tek başına ya da baby shower partisine davetli diğer insanlarla ortaklaşa hediye ederek bebeğin uykusuna sağlıklı bir dokunuş yapabilirsin.

Yerde oturan bebek, önünde duran ve buhar üfleyen buhar makinesini tutuyor ve meraklı bir şekilde bakıyor.

Baba Önlüğü Seti 1

Partiye damgasını vuracak bir önerimiz var! Baby Shower Partisi hediyeni sadece anneye ya da yeni doğan bebeğe değil babaya özel olarak da hazırlayabilirsin. Bu hediye seti ile beraber babanın da elini taşın altına koyması ve belirli görevleri olması gerektiğini hatırlatabilirsin. Bu seti hazırlamak için ihtiyacın olacak malzemeler;

  • Bebek Bezi
  • Krem
  • Zamanlayıcı
  • Maske
  • Gözlük
  • Emzik
  • Bebek Pudrası
  • Çıngırak
  • Lastik Eldiven
  • Bebek Mendili
  • Kol Bandı

Bu ürünlerden oluşturabileceğin konsepte başlarken baba önlüğünün üzerine ürünleri düzenli bir şekilde yerleştir ve paketle. Farklı hediyeler arasında yer alan bu hediyenin içinde ne olduğunu belli etmemeye çalış. Önlüğün siyah rengini seçmeni öneriyoruz. İstersen babanın adını, bebeğin adını ya da esprili bir sözü de önlüğün üzerine beyaz renkle yazdırabilir; farklı baby shower hediyeni daha fazla kişiselleştirebilirsin.

İki farklı görselin birleştirilmesi ile oluşturulmuş olan görselde; babaların giymesi için tasarlanmış mutfak önlükleri bulunuyor.

Baba Önlüğü Seti 2

Üstte yer alan baba önlüğü setine alternatif olarak hazırlayabileceğin daha minimal baby shower hediye önerimizde setini oluştururken kullanabileceğin ürünler:

  • Küçük Boy Önlük
  • Koruyucu Gözlük
  • Bebek Bezi
  • El Dezenfektanı
  • Bebek Pudrası
  • Merhem

Yenilikçi bir bebek hediyesi olarak oluşturduğun baby shower hediyeni farklı zamanlarda kullanmak üzere arkadaşların seni örnek alacak. Bu yaratıcı baba önlüğü setin ile baba adayının bebek bakımındaki ihtiyaçlarını keyifle karşılayabilirsin.

Yakın plan çekimde belinde baba önlüğü giyen genç adam elinde bebek bezi tutuyor.

Baby Shower Hediye Sepeti Önerileri

Bebek doğduktan sonra artacak ihtiyaçlarda anne adayına destek olmak için doğum sonrasında kullanılmak üzere farklı hediye fikirlerini de tercih edebilirsin. Son dönemlerde tek bir hediye almak yerine birkaç üründen oluşan hediye sepeti trend oldu. Bunlar neler, nasıl yapılır diyorsan işte senin için hazırladığımız baby shower hediye sepeti önerileri:

Bebek Bakımı Sepeti: Tatlı mı tatlı bir o kadar da narin bebeğimin bakımı çok önemli diyorsan ıslak havlu, pişik kremi, bebek çöp kovası, alt değiştirme örtüsü, bez çantası ve vazelin arasından seçeceğin ürünlerle belirlediğin bütçeye göre bebek bakımı sepeti hazırlayabilirsin.

Minik Oda Sepeti

Yatak koruyucu örtü, bebek dönencesi, gece lambası, lastikli koruyucu çarşaf arasından seçeceğin ürünlerle baby shower minik oda sepetini oluşturabilirsin.

Mama Sepeti

Can boğazdan gelir! Ama bunu korumak da önemli. Anne sütünü saklamak için biberon, anne sütü çantası, kusmuk bezi, göğüs bandı, emzirme yastığı gibi ürünlerle mama sepetini hazırlayabilirsin.

Genç kadın yatağında otururken, kolları ile sardığı bebeğini seviyor ve gülümsüyor. Bebeğin altında bir yastık bulunuyor.

Güvenlik Sepeti

Korumacı bir insan mısın? Yatak bariyeri, bebek telsizi, korumalı priz kapakları, mobilya köşe koruyucuları ve dolap kilitleri ile tarzını yansıtarak baby shower partisine farklılık kat!

Araç Gereç Sepeti

Bu ürünlerin birkaç tanesini alman bütçeni zorlayabilir. Ancak minik bebeğinin güvenli ve eğlenerek büyümesi kadar güzel bir şey yok! Mama sandalyesi, araba koltuğu, ana kucağı, bebek arabası, taşınabilir beşik gibi bebeğinin hayatında önemli yeri olan araçlar arasından seçimini yapabilirsin.

Mis Kokulu Giysi Sepeti

Alırken içini mutluluk kaplayacak minicik çoraplar, tulumlar, fanilalar, pijamalar, uyku tulumları, patikler, şapkalar ve eldivenler arasından uygun kombini hazırlamak sana kalmış. Hediyeleri satın alırken aynı mevsim ya da dönemde almayı ve kombinlemeyi unutma!

Biberon Sepeti

Biberon ısıtıcısı, 125 ml biberon, emzik, biberon fırçası, 180 ml ve 240 ml biberon ürünleri ile biberon sepetini çeşitlendirebilirsin.

Yakın plan çekimde kadın bebeğini kucağında tutuyor. Bebeğin eli ise bir biberonun üzerinde duruyor.

Sağlık Sepeti

Erkek ya da kız fark etmez sağlıklı olsun yeter deyiminden yola çıkarak, dünyaya geldikten sonra da sağlığını korumak için bebek havlusu, bebek küveti, minik banyo lifi, losyon, nemlendirici, güneş kremi, bebek tırnak makası, bebek diş fırçası ve termometre gibi ürünlerle sağlıklı bir baby shower hediye sepeti hazırlayabilirsin.

Enerji Sepeti

Anın tadını çıkarmak ve anı ölümsüzleştirmek benim için önemli diyorsan bebeğe uygun oyuncaklar ve fotoğraf çerçeveleri ile enerji sepetini oluşturabilirsin.

Yakın plan çekimde bebek yatağının üzerinde havadan yatağa doğru sarkan farklı hayvanlardan yapılmış bebek oyuncağı bulunuyor.

Seçtiğin ürünleri aldıktan sonra yapman gereken son adımın, aldığın tüm ürünleri sepet ya da kutu içerisinde bir araya getirmek ve küçük süslemeler ve motivasyon notlarıyla taçlandırmak!