AnasayfaBlogLifestyleDüğün Şarkıları Listesi Hazırlarken Bilmen Gerekenler
Yakın plan çekimde kadın misafirlerin karşısındaki sahnede sol eli ile mikrofon tutuyor.

Düğün Şarkıları Listesi Hazırlarken Bilmen Gerekenler

Müzik ruhun gıdası. Eh, düğünlerin de olmazsa olmazı. Peki senin düğün şarkıların hangileri olacak? Düğün giriş müziği nasıl olacak ya da pasta kesme müziği? Bir de unutulmaz ilk dans şarkısı elbette… Tüm bunları düşünerek bir düğün şarkıları listesi hazırlaman gerekecek. Ama nasıl? 

Düğün şarkılarına karar verirken en önemli ve başlangıç noktası olan konu, senin ve partnerinin tarzı olacaktır. Başka bir deyişle, ne tarz müzikler dinliyorsun ve ya ne tür müziklerden hoşlanıyorsun? Mesela bir RocknRoll gelini misin, yoksa romantik bir gelin mi? Ya da latin danslarına, latin müziğine ilgi duyan, kıpır kıpır bir gelin mi? Belki Jazz’dan, Blues’dan vazgeçmek istemiyorsun, belki de Rap müziğe gönlünü kaptırdın!

Senin tarzın ve tabii ki partnerinin tarzı düğün şarkılarına karar verirken göz önünde bulunduracağın ilk nokta olacak. Burcuna Göre Düğün Konseptin Nasıl Olmalı? başlıklı yazımızı incelemek bu konuda karar vermeni kolaylaştırabilir. Çünkü kim ne derse desin bu düğün senin ve en çok mutlu olması gereken kişi sensin! Bu nedenle kendi isteklerini, taleplerini ikinci plana atmamalısın. Fakat bu başkalarının ne istediğini tamamen göz ardı edeceğin anlamına gelmiyor tabii ki. Kulağa çelişkili bir durum gibi geldiğinin farkındayız. Paniğe kapılmaya gerek yok, senin için hazırladığımız bu yazıyı dikkate alırsan yaşayacağın muhtemel çelişkileri ve düğün şarkını, çalma listeni oluştururken dikkat etmen gerekenleri bir çırpıda öğreneceksin. Ne dersin, başlayalım mı?

Müzik notalarının olduğu bir kağıt üzerinde; kırmızı bir yüzük kabı ve içerisinde iki adet alyans bulunuyor. Yüzük kutusunun solunda beyaz güller ve nota şekli verilmiş aksesuar bulunuyor.

1. İlk Parça, İlk Dans: Romantik mi, Komik mi?

Düğününde çalacak şarkıların listesini oluştururken karşına çıkacak ilk sorunsal, ilk dans şarkısı! Partnerinle beraber, düğün mekanına girişinizin ardından davetliler önünde yapacağınız ilk dans, hem düğün davetlilerine düğünün gidişatı hakkında fikir verecek, hem de partnerinin ve senin yıllar boyu gülümseyerek hatırlayacağınız romantik bir anı olacak.

UFAK BİR ÖNERİ  

Örneğin, romantik bir düğüne yakışacak Orkide Davetiye Şablonumuz ya da davetilerine, düğünde ne kadar eğlenceklerinin sinyalini veren Romantik Komedi Davetiye Şablonumuz iki farklı tarzın güzel birer temsilcisi olabilir. 

Peki ilk dans şarkısı seçerken nelere dikkat etmelisin? Her dönem, düğünlerde çalan ilk dans şarkıları arasında popülerleşen birkaç parça olduğunun farkındayız. Özellikle yaz düğünlerine damgasını vuran hit şarkılar olduğunu sen de fark etmişsindir. Senin düğün zamanına denk gelen sezonda popüler şarkıların hangileri olduğunu bizce zaten biliyorsun. Eğer bu şarkılardan birini ilk dans şarkın olarak kullanmak istiyorsan karar verme sürecin kolaylaşacak demektir.

Ancak, bizim sana önerimiz, partnerine ve sana özel, sizi anlatan bir şarkı seçmen yönünde olacaktır. O şarkı hangisi, hiç düşündün mü? Pek çok çiftin bizim şarkımız dedikleri bir şarkı oluyor, belki sizin de böyle bir şarkınız var. Yoksa da sorun değil. İlk tanıştığınız gün çalan bir şarkı vardı belki? Belki de ilk dans şarkınız olacak parça, birbirinizden habersizken bile ikinizin de favori şarkısıydı. Ya da o tam da sizi anlatan parça vardı ya, işte o!

Böyle bir şarkı hemen aklına geliyor fakat ilk dans için fazla hızlı veya fazla mı yavaş? Paniğe gerek yok! Belki de cover’ı vardır? Yoksa da bilen birinden yardım alıp şarkının ritmini dansınıza uydurabilirsin! O da mı olmadı? Dansınızı şarkıya uydur! Biraz hareketli figürlerin kimseye zararı olmaz. Üstelik artık hareketli danslar, ilginç koreografiler moda! Tabii ki dikkat edin de sıra dışı figürler sergilemeye çalışırken başınıza bir iş gelmesin!

Sokakta duran gelin ve damat gülümseyerek dans ediyor. Damadın üzerinde lila bir damatlık ve gelinin üzerinde ise pudra tonlarında saten bir gelinlik bulunuyor.

2. Bir siz mi Oynayacaksınız? (Azıcık Da Arkadaşlar Oynasın)

Düğüne giriş şarkınızı seçtiniz, ilk dansınızı da kazasız belasız atlattınız. Ya sonra? Yavaş yavaş düğün davetlileri de dans pistine yanınıza gelmeye başlayacak ve size eşlik edecekler. Düğünün ilk dakikalarında dans müzikleri çok hareketli olmamalı. Unutma ki davetliler mekâna yeni yeni alışıyorlar. Düğününe yeni yeni ısınıyorlar. Bu yüzden müziğin ritmini ilk dakikalarda bir anda yükseltmek çok doğru bir karar olmayabilir. Düğün şarkılarını seçerken ritmin yavaş yavaş, alıştıra alıştıra hızlanmasına dikkat etmelisin. Böylece sen ve partnerin de ilk dans heyecanınızı üzerinizden atmış olursunuz.

Düğünün yıldızı sen ve partnerin olsanız da arkadaşlarının ve akrabalarının eğlenmesini de çok istediğine eminiz. Bu yüzden düğün müziklerini seçerken arkadaşlarından yardım alabilir, onların en sevdikleri şarkılara da çalma listesinde yer verebilirsin. Kız arkadaşlarınla kendinizi kaybederek dans etmenizi sağlayacak şarkılar vardır diye düşünüyoruz. Onların fikirlerinden faydalanarak düğünde çalacak hareketli dans şarkılarına birlikte karar verebilirsiniz. Partnerini ve arkadaşlarını da unutma tabii ki. Partnerinden de aynı şeyi kendi arkadaşlarıyla yapmasını isteyebilir, düğün şarkıları listeni böylece genişletebilirsin.

Düğün salonunda olan damat ve sağdıçlar boyunlarından ve bellerinden tutarak dans ediyorlar.

Az kalsın unutuyorduk! Senden yaşça büyükler ne olacak? Düğün gününü görmek için bekleyen, yıllarca sana emek veren anneannen, babaannen, deden? Düğün müzik listeni baştan sona çok hareketli veya onların bilmediği yapancı pop şarkılarıyla doldurmak istemezsin.

Düğününde onların da sevdikleri ve bildikleri şarkıların çalması hoş olmaz mı? Böylece bir köşede oturup izlemek yerine, senin bu mutlu günün, onların hatıralarında da eğlendikleri, dans ettikleri, keyifli bir anı olarak kalacaktır.

3. Bir Tarafta Erik Dalı Diğer Tarafta La Vie En Rose...

Hazır büyüklerimizden bahsetmişken seni uyarmadan geçmeyelim. Zaman zaman ailelerin düğünün temasına, çalacak şarkılara yönelik talepleri çelişkili olabilir. Çelişen bu talepler karşısında herkesi mutlu etme çabasının ne kadar yorucu olduğunu biliyoruz. Örneğin, damadın ailesi düğünde Erik Dalı çalmadan mutlu olamazken, gelinin ailesi La Vie En Rose ‘da vals hayali kuruyor.

Birleştirilmiş iki görselde, solda dans eden bir adam ve sağda ise dans eden gelin ve damat bulunuyor.

Bu durumda orta yolu bulmak, iki tarafı da memnun etmek çok zor. Bizim sana tavsiyemiz, yazının başında da belirttiğimiz gibi senin kendi sesine kulak vermen olacak. Sen ve partnerin ne istiyorsunuz? Aile ve akrabaları memnun etmeye çalışmak kötü bir şey değil, fakat kendi tarzınızdan ödün vermeniz de bu mutlu gününüze gölge düşürecektir. Dolayısıyla dengeyi nasıl kuracağınız sana ve partnerine kalmış durumda. Ama sakın böylesi bir stresi tek başına üstlenmeye çalışma, ailelerle iletişimi partnerinle birlikte yönetmen en doğrusu olacaktır. Düğün Stresini Atman için Dikkat Etmen Gerekenler yazımıza bakabilirsin. Yine de önümüzdeki örneklere bakacak olursak, hayatta kaçamadığımız gerçekler olduğunu söyleyebiliriz. Halay gibi…

4. Özel Anlar, Özel Müzikler

Düğünün boyunca, ilk dans gibi birkaç özel an daha olacak. Bunlardan biri de düğün pastası kesmek! Düğün pastası keserken çalacak şarkı ne çok yavaş ne de çok hızlı olmalı. Pasta kesme müziği de tıpkı ilk dans gibi partnerin ve senin için özel bir şarkı olabilir. Ya da temposu yavaş yavaş hızlanan bir parça seçebilirsin. Böylece düğün pastasını kestikten sonra dansa devam edebilirsin! Bir başka değerli an ise, gelin çiçeğini kadın arkadaşlarına atacağın an olacak! Gelin Çiçeğin Nasıl Olmalı konusundaki yazımıza bakabileceğin gibi, gelin çiçeğini arkadaşlarına atarken de hareketli bir şarkı seçmeyi tercih edebilirsin. Seçeceğin şarkının ritmi yavaş yavaş hızlanabilir. Böylece çiçeği kapma heyecanı da giderek artacaktır. Bu şarkıya karar verirken de yine arkadaşlarına danışmanda hiçbir sakınca olmayacaktır.

Sahnede olan gelin ve damat dans ediyor. Damat gelini havaya kaldırıp döndürüyor.

Düğünün bitmesine yakın oldukça yorgun olacağın bir gerçek. Artık yalnız senin değil, düğün davetlilerinin de dans edecek hali kalmamış olacak. Bu nedenle, düğününün son bir saatinde çalacak şarkıları yavaş şarkılar arasından seçmen mantıklı olacaktır. Böylece herkesle vedalaşman, tebrikleri kabul etmen, erken ayrılacak misafirleri uğurlaman kolaylaşacaktır.

Evet, tüm düğün müzik listesi tamam mı? Haydi, bir göz atalım. Düğün giriş şarkıları arasında ilk dans müziğini seçtin. Davetlileri eğlendirecek hareketli düğün dans müziklerine yer verdin. Pasta kesme müziği, gelin çiçeği atma şarkısı ve son olarak da düğünü kapatacak son şarkılara da karar verdin. Bu süreçte sana fikir verdiğimizi düşünüyoruz. Fakat hala seçmen gereken düğün şarkıları kaldıysa, en popüler düğün şarkılarını, düğün müzik listelerini araştırabilir, daha iyisi, müzik zevkine güvendiğin ve tarzını yakın hissettiğin arkadaşlarından, çalma listelerini seninle paylaşmalarını rica edebilirsin.

Düğün organizasyonunun stresli bir iş olduğunu biliyoruz. Ama unutma ki yalnız değilsin, inividza blog bu süreci kolaylaştırmak için her adımda yanında!

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.