AnasayfaBlogNasıl YapılırDüğün Nasıl Yapılır?
Yakın plan çekimde beyaza boyanmış ve tahtalardan oluşturulmuş yemek masası üzerinde; bardaklar, mumlar, tabaklar, çatallar, bıçaklar ve çiçek buketi bulunuyor.

Düğün Nasıl Yapılır?

Adım Adım Düğün Hazırlıkları Rehberi!

Hayatının dönüm noktalarından biri de düğün günün. En özel anlarını yaşayacağın, doyasıya mutlu olacağın, belki de ilk kez tüm sevdiklerinin aynı anda yanında olacağı, onların da seninle birlikte sevineceği altın değerinde günlerden biri. Kim böyle bir günün kusursuz olmasını istemez ki? Yapılacak çok iş var. Acele etmeden, fakat planlı ilerlemek en iyisi. İşte bu yüzden bu yazımızın konusu; “Düğün nasıl yapılır?” Aynı zamanda senin için bir düğün hazırlık listesi de hazırladık! Dilersen listenin çıktısını alabilir ve düğün hazırlık rehberi niteliğindeki yazımızla eksiklerini tamamlayabilirsin. İşte adım adım düğün nasıl yapılır sorusunun cevabı!

Davetli Sayını Belirlemekle Başla!

Yakın plan çekimde kadın; ahşap bir masa üzerinde duran laptopa bakarak not defterine notlar alıyor. Masa üzerinde bir tablet, akıllı telefon ve su bardağı bulunuyor.

Ömür boyu birlikte olma kararı aldınız ve sevdiklerinizle paylaştınız. Burası işin en tatlı kısmı. Peki düğün hazırlıklarına nereden başlayacaksın? Önce mekan mı seçmeli yoksa davetlilerden mi başlamalı? Şimdiye kadar “Düğün nasıl yapılır?” sorusu üzerine o kadar detaylı düşünmemiş olabilirsin. Tavsiyemiz; işe davetli sayını belirlemekle başlaman. Görüşeceğin düğün mekanları kişi sayısına göre fiyat verecektir. Nikah şekeri, düğün pastası, davetiye sayısı, ulaşım vb. detaylarda da davetli sayısı kesinlikle belirleyici. Davetli sayını belirlemek her zaman kolay olmayabilir. Bütçeni de hesaba katarak davetli sayını belirleyebilirsin. Bu sırada düğün konseptine karar vermek için de iyi bir zaman. Kır düğünü, düğün salonu veya farklı mekanların alacağı insan sayısı ve imkanları başka olacaktır. Bunların hepsini göz önünde bulundurarak davetli sayını belirledikten sonra işler biraz kolaylaşıyor.

Düğün konseptine henüz karar vermediysen Mutlaka Görmen Gereken 8 Düğün Konsepti önerimiz sana yardımcı olabilir.

Bu Aşama Biraz Yorucu; Mekan Seçmek!

Düğün salonu içerisinde; yuvarlar masalar ve masaları çevreleyen beyaz örtüler ile kaplanmış sandalyeler duruyor. Masaların üzerinde kaşıklar, çatallar, bıçaklar ve çiçek buketleri bulunuyor.

Davetli sayının en çok gündemde olacağı aşamalardan birine geldi sıra; mekan seçmek. İşten izin almak, en iyi mekanları seçmek, görüşülen mekanların artı ve eksilerini değerlendirmek ve tabii ki ekonomiyi de sarsmamak… Yani işiniz oldukça fazla. Düğün hazırlık listendeki en kabarık hesap muhtemelen düğün yerine ait olacak. Hem güzel hem ekonomik bir yer bulmak istiyorsan düğün salonlarının hafta içi düğün fiyatını ve yaz aylarındaki yoğunluğu da öğrenebilirsin. Kimi zaman şaşırtıcı farklar ortaya çıkabiliyor.

Tüm Detayları Not Al

Yakın plan çekimde kadın masasında otururken not defterine notlar alıyor. Masada bir laptop ve bir kupa içerisinde kahve bulunuyor.

Mekanlarla görüşmeye giderken ya da mekanları değerlendirirken mutlaka yapman gerekenlerden biri; not almak! Birçok mekanla görüşeceksin. Her biri düğünün yemeğinden orkestrasına, içeceklerin kapsamından süslemelerine kadar sana yığınla detay verecek. İş mekanlar arasından seçim yapmaya geldiğinde tuttuğun notlar çok işine yarayacak ve fiyat/performans oranı yüksek mekanı seçmene yardımcı olacak. Notlarına mekana soracağın soruları, iş planlarını, organizasyonla ilgili randevuları vb. detayları da ekleyerek tüm süreci kontrol altında tutabilirsin. Bir yandan da gelinlik düşünmeyi unutma. Bu aşamalar önemli ama bunları olurken gelinlik, saç, makyaj seçimi de arka planda tıkır tıkır işlesin. Her şeyin içine sinmesi çok önemli!

Davetiye Seçimin Önemli

Düğünün konsepti, mekanı davetli sayısı ve tarzı genel hatlarıyla belli olduktan sonra yapman gereken ilk şey davetlilere haber vermek. Belki erken olduğunu düşünebilirsin. Ama kişi sayısının azalması bütçeni rahatlatabilir. Bu nedenle kişi sayısını belirlemeye ve değişiklikleri anlaştığın mekanla paylaşmaya dikkat etmelisin. Bu demek oluyor ki; davetiyeni gönderdikten sonra bir de teker teker arayıp kimin geleceğini kontrol etmen gerekecek.

Eğer bu işten sıyrılıp bunca telaşın arasında zaman kazanmak istiyorsan invidza’yı mutlaka denemelisin! İşini şansa bırakma, zamandan ve paradan tasarruf ederek yeni nesil davetiyelerle orijinal ve faydalı bir çözüm üret. invidza LCV hizmetiyle katılım durumunu misafirlerine yeniden soracak ve davetli listesi yapmayı yük olmaktan kurtaracak. Hemen tarzına uygun davetiyeni hazırla, gönder ve gerisini invidza’ya bırak. invidza Düğün Davetiyesi Hazırla!

Detayları Zamana Yay

Yakın plan çekimde; koyu renk arka plan önünde bir kum saati bulunuyor.

Saç, makyaj, gelin çiçeği, taç, gelin arabası, müzik seçimi, ayakkabı, çanta, damadın hazırlıkları, arkadaş toplanmaları, düğün fotoğrafçısı, evin eksikleri… Derken böyle uzayıp giden bir “ufak tefek işler” listen olacak. "Düğün nasıl yapılır?" sorusunu tam olarak karşılayan, asıl düğün hazırlık listen bu aynı zamanda. Çünkü detaylarla uğraşmak bazen gereksiz zaman alacak. Her zaman olduğu gibi Murphy kanunları düğün hazırlıklarında da yanında olacak ve bazı küçük engeller, planları bozacak. Bunları dert etmeden keyifli bir düğün hazırlığı süreci geçirmek için; yapacağın basit işleri zamana yay. Her şeyi önceden planla. Kuaförünle konuş, gelin arabanı nereden kiralayacağını bil, sevdiğin şarkılarla keyifli bir CD hazırla… Neye ihtiyacın varsa! Böylece planların değişse de her şey için yeterli zamanın kalacak.

Eğlenmeyi Unutma!

Gelin, damat ve arkadaşları parti gözlükleri takıyor ve gülümseyerek poz veriyorlar.

Bu aşamaya kadar “Düğün nasıl yapılır?” bu konuda sana yardımcı olmaya çalıştık. Fakat bunların hepsini eksiksiz yapsan da, ya da tam tersi, her şey ters gitse de ihmal etmemen gereken bir şey var! Gülümsemek. Gülümseme, düğün gününde en şık aksesuarın olacağı gibi düğün hazırlığı sürecini de ömrünün en tatlı anıları arasına sokacaktır.

Düğün hazırlık listende kusursuz ilerleyebilmen için invidza yanında! En güzel renkler ve dikkat çekici animasyonlarla misafirlerinin bayılacağı video davetiyelerle fark yaratacaksın!

Düğün Hazırlıkları Listesi

Düğüne 12 Ay Kala Yapılması Gerekenler

Hazırlığının bu ayları bütçe ve diğer planlama işleriyle geçecek.

. Düğün bütçeni belirle. Düğün bütçen ne kadar?

. Düğününün konseptini ve tarzını genel hatlarıyla belirle. Nerede ve nasıl bir düğün yapmak istiyorsun?

. Davetli sayını belirle. Düğününe tüm akrabalarını ve sevdiklerini çağıracak mısın?

. Düğününde yemek verip vermeyeceğine karar ver

. Mekanlarla görüşmeden önce; düğün videosu, dış çekim, fotoğrafçı, süslemeler, pasta, içki ve yemek çeşitleri, hazırlanma odası gibi önemsediğin detayları not al

. Düğün mekanları ile görüşmelerine başla. (Daha ekonomik fiyatlar için hafta içi düğün fiyatlarını mutlaka öğren.)

. Şehir dışından gelecek davetlilerinin sayısını hesapla ve servis tutup tutmayacağına karar ver

. Gelinlik modelini kafanda şekillendir

Düğüne 6 Ay Kala Yapılması Gerekenler

. Davetli listeni oluştur. En yakın arkadaşlarını, akrabalarını ve iş arkadaşlarını kategorilere ayırmayı unutma

. invidza yeni nesil animasyonlu davetiyeler arasından en beğendiğini seç, dilediğin gibi düzenle

. Nikah dairesinden gün al

. Gelin saçı ve makyajına karar ver

. Kına ve bekarlığa veda partini tasarlamaya başla

. Fotoğrafçıyı mekandan talep edip etmeyeceğine karar ver

. Henüz esas hazırlıklara zaman varken küçük detayları aradan çıkar. (Kuaför, dış çekim, saç aksesuarların, ayakkabın, çantan, gelin arabası…)

. Gelinlik provalarını aksatma

. Balayı planını yapmaya başla

Düğüne 3 Ay Kala Yapılması Gerekenler

. invidza’nın LCV(Lütfen Cevap Verin) hizmetini kullanarak kimlerin geleceğini net olarak öğren ve davetli listeni güncelle

. Oturma planını aile, iş, arkadaşlar ya da gençler, yaşlılar gibi kategorilere göre muhakkak düzenle

. Gelinliğinin son provalarını tamamla ve teslim al

. Damatlık alışverişine çık

. Son olarak saç ve makyaj provanı mutlaka yap