AnasayfaBlogLifestyleDüğün Çekimlerinin Yeni Modası Save The Date Nedir?
Ahşap bir arka plan üzerinde küçük boyutta siyah bir tahta, şapka ve çiçek demeti bulunuyor. Tahtanın üzerinde "Save the Date" yani "Tarihi Kaydet" yazıyor.

Düğün Çekimlerinin Yeni Modası Save The Date Nedir?

Artık düğününle baştan sona kendi hikayeni yazabilirsin. Tüm detayların sana özel olduğu, kendini en sevdiğin romantik filmin içinde hissedeceğin bir konseptten söz ediyoruz. Misafirlerine vereceğin hediyeler, düğünün için seçeceğin detaylar ve düğün fotoğraflarınla da tüm sevdiklerini bu filme dahil edebilirsin. Hayal gücü sınırsız, her şey senin için hazırlanacak! Düğünün, bekârlığa veda partin ve davetiyende tercih edebileceğin en güzel davetiye modellerinden önceki yazılarımızda söz etmiştik. Düğün konseptine birlikte karar verdik, şimdi de onu güzel detaylarla tamamlayalım dedik. İşte bu yüzden biraz da konseptini tamamlayan, keyifli aktivitelerden bahsedelim! Düğün, nişan ve kına dışında bu süreci renklendirmek için yapabileceğin wedding shower, save the date gibi etkinliklerden söz ediyoruz tabii ki... Buralarda yeni yeni yaygınlaşan save the date, yurt dışında oldukça yaygın. Kimisi için kusursuz bir düğünün olmazsa olmazı, kimisi içinse ekstra masraf... Her ne olursa olsun oldukça keyifli bir detay olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle fotoğraf çektirmeyi seviyorsan; save the date çekimlerin çok keyifli geçecek. Save the date çekimleri, save the date aksesuarları ve kurgusuyla düğününün de tamamlayıcısı. Save the date nedir? Save the date çekimleri esnasında neler yapmalısın, nelere dikkat etmelisin? Şimdi bunlardan biraz bahsedelim. Eğer save the date düğün sürecinden eksik olmasın istiyor; fakat save the date fiyatlarından çekiniyorsan o zaman sana yaratıcı seçenekler de sunacağız. Her şeyin hayalindeki gibi olması için hadi yazımızı okumaya devam et. Eğer save the date fiyatları konusunda alacağın alternatif ve ekonomik seçenekler için sabırsızlanıyorsan; invidza’yı aklına not etmeyi de unutma. Birazdan sana harika bir davetiye seçeneği sunacağız!

Görselde, gelin ve damadın fotoğrafı kullanılarak hazırlanmış bir düğün davetiyesi bulunuyor.

Adını Sık Sık Duyuyoruz; Peki Save the Date Nedir?

 “Save the date” ifadesinin Türkçe karşılığı; “Bu tarihi kaydet” diyebiliriz. Evlenecek çiftler, düğün davetiyelerini belli bir konsepte uygun çekilmiş fotoğraflarla desteklemek isteyebilirler. Bu fotoğraflar, misafirlere düğünün konsepti hakkında fikir verirken çiftlerin sosyal medya hesabında düğün tarihini hatırlatmalarına ve sosyal medya hesaplarını güzel fotoğraflarla zenginleştirmelerine yardımcı olur. Düğün tarihi yaklaşırken; dağ evinde, kumsalda ya da yeşillikler içinde çektirilen fotoğraflar, çiftin aşkını taze tutar, düğün stresini azaltır ve tabii ki sosyal medyada paylaşmak için harikadır! Bazı çiftler “save the date” yani; “bu tarihi unutma” diyerek tüm sevdiklerine düğün tarihini hatırlatmak isterler. Ya da bu fotoğrafları tamamen düğün davetiyesi olarak kullanarak özgün bir davetiyeye sahip olmak isteyebilirler. “Ne gerek var şimdi bu kadar masrafa?” diyorsan, invidza’nın sana tam da bu amaca uygun ve ekonomik bir önerisi var. Fakat önce, sevdiklerini düğününe sana özel yöntemlerle çağırmak neden keyifli bir fikirdir; save the date fotoğraf çekimleri esnasında neler yapabilirsiniz, save the date aksesuarları nelerdir ve düğün fotoğraflarından farkı nedir bunlardan biraz bahsedelim.

Ormanlık bir alan içerisinde kadın ve adam yan yana dururken, ellerinde tarih ve isim yazan balonlar tutuyorlar. Adam ve kadın gülümsüyorlar.

Save The Date Fotoğraflarında Hayal Gücünün Sınırı Yok! 

Save the date çekimlerinin klasik fotoğraf çekimlerinden farklı olması için bu güne özel save the date aksesuarları, balonlar, konfetilerle süslenmesi gerekir. Bu fotoğrafların aynı zamanda ilişkinizi yansıtacağını unutmayın! En eğlenceli anlarınızı yansıtmak için konseptinizi dönem kıyafetleri ya da peruklarla daha neşeli hâle getirebilirsiniz. Ya da aranızdaki büyük tutkuyu, hassasiyeti ve aşkı anlatan bir konsept seçebilirsiniz. Göl kenarı, sahil ya da geniş bahçeler bunun için idealdir. Bu konuda hayal gücünün sınırı yok!

Save the Date Aksesuarları

Save the date konseptini yaratmak için elbet bazı detaylara ihtiyacın olacak. Bunları dilediğin gibi seçebilirsin. Fakat üzerinde “save the date” yazan tahtalar, kumaşlar ve düğün tarihini yazacağın bir aksesuar bu etkinliğin olmazsa olmazıdır. Seçeceğin konsepte göre save the date aksesuarlarını elbisene uydurabilirsin. 

Açık renk arka plan üzerinde; paketlenmiş ve çiçek motifleri ile süslenmiş düğün davetiyeleri bulunuyor.

Save the Date Elbisesi

Save the date fotoğrafların, en özel gününü yansıtacak şıklıkta olmalı. Fakat tabii ki gelinliğinin önüne geçmemeli. Burada belirleyici olan yine tercih ettiğin konsept. Kimi save the date çekimleri sahil, orman gibi çamurlu alanlarda yapıldığı için bu çekimler için kısa elbiseleri seçebilirsin. Eğer kış mevsiminde, dağ evi konseptiyle save the date fotoğraflarını çektireceksen o zaman muhakkak kalın giyinmeli ve konseptini de buna göre belirlemelisin.

Çimlerin üzerine bir şekilde uzanmış olan kadın ve adam, ellerinde valiz tutuyor.

Eğer bu fotoğraftaki gibi nostaljik bir konsept tercih edeceksen, 2. el kıyafet satışı yapan dükkanlara muhakkak uğramalısın.

Save the Date Fiyatları

Save the date fotoğrafları en özel gününü ölümsüzleştirmenin en güzel yollarından biri... Fakat fiyatları da tercihlerine göre değişiyor elbette. Eğer özel bir fotoğrafçıyla çalışacaksan, şehir dışında save the date fotoğraf çekimleri yapacaksan ve özel save the date aksesuarları kullanacaksan fiyatlar elbet değişecektir. Fakat bugün, basit bir save the date çekiminin 750 TL’den başladığını söyleyebiliriz. Dış mekân çekimleri ve düğün hikayesi gibi masrafları da düşündüğünde bu rakam sana biraz fazla gelebilir! O zaman sana yaratıcı bir çözüm sunalım hemen: Invidza ile kendi online düğün davetiyeni oluşturmaya ne dersin? 😜

Açık renk arka plan üzerinde düğün davetiyesi bulunuyor.

Save The Date Fotoğraflarım için invidza’yı Nasıl Kullanabilirim?

Save the date fotoğraf çekimi oldukça keyifli bir aktivite olsa ve davetiyeni mükemmel bir şekilde tamamlasa da fiyatların biraz tuzlu olduğu söylenebilir. Özellikle hayallerindeki düğün için bekleyen diğer önemli masrafları düşünürsek... Peki bu yüzden sevdiğin bir şeylerden vazgeçmek zorunda mısın? Küçük detaylardan belki... Ancak invidza sana, ekonomik ve eğlenceli bir yoldan save the date davetiyeni hazırlama şansı sunuyor. Nasıl mı? 🧐

Önce biraz invidza’dan bahsedelim. invidza, geleneksel davetiyelerin yerine tercih edebileceğin, animasyonlarla süslenmiş, özelleştirilebilir bir video davetiye servisi. Ayrıca LCV yani Lütfen Cevap Verin özelliğiyle de misafir yönetiminde kişisel asistanın diyebiliriz. Save the date fotoğrafları, çoğunlukla sosyal medyada yayınlansa da bu çekimlerin amaçlarından biri de misafirlerine düğün tarihini hatırlatıp, onlardan katılıp katılmayacaklarına dair bir geri bildirim almak. Ve tabii ki düğün davetiyesinde de diğer tüm detaylarda olduğu gibi geleneksellikten uzaklaşmak. İşte bu nedenle invidza, tam da save the date fotoğraflarıyla hazırlanmış bir davetiye gibi işini görebilir!

invidza’nın birbirinden güzel düğün davetiyelerine, en özel fotoğraflarını ekleyebilir. İstediğin notu, istediğin başlıkla yazabilir, tüm isimleri birer birer özel olarak düzenleyebilirsin. Ayrıca arkaya güzel bir müzik seçebilir ve bir anda gelen bu güzel davetiyeyle sevdiklerini şaşırtabilirsin. Hadi hiç düşünme! Kağıt israfından kaçınarak, ekonomik ve eğlenceli bir davetiyeden söz ediyoruz. Hem de en güzel fotoğraflarından. :) Bu harika fırsatı kaçırma, hemen invidza düğün davetiye şablonlarından kendi masalına uygun olanı seç! Save the date fotoğraf çekimin için bulduğun bu harika yönteme herkesin bayılacağına eminiz! 😍

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.