AnasayfaBlogLifestyle8 Soruda Bekarlığa Veda Partisi ile İlgili Her Şey
Gelinin ve gelinin kız arkadaşları ellerinde bulunan konfeti parçalarına üflüyorlar.

8 Soruda Bekarlığa Veda Partisi ile İlgili Her Şey

Bekarlığa Veda Partisi Nedir?

Bekârlığa veda partisi demek evlenmeden önce bekâr hayatına bir veda anlamı taşıdığı gibi aynı zamanda da düğün hazırlıklarının oluşturduğu stresi de atarak kafanı dağıtmana, daha sağlıklı düşünmene ve rahatlamana fazlasıyla yardımcı olan bir etkinlik demek.

‘Bekarlığa veda nasıl yapılır?’ diye düşünüyorsanız genellikle sosyalleşmeyi, eğlenmeyi ve parti yapmayı içerir. Bekarlığa veda partisi, yakında evlenecek gelin adayı için düzenlenen bir partidir. Müstakbel gelin ve arkadaşları genellikle düğün şenlikleri başlamadan önce dışarıda bir gece geçirirler. Gelin, büyük günden önce, genellikle yakın arkadaşlarıyla daha samimi bir ortamda toplanmalarını ifade eden gelin duşu, gelin hamamı gibi basit etkinliklerden, yurt dışı gezisi gibi abartılı etkinliklere kadar birçok bekarlığa veda partisi organizasyonu planlayabilir

Peki ilk defa katılacağın ya da düzenleyeceğin bu parti hakkında neler biliyorsun? En çok sorulan bekârlığa veda partisi sorularını senin için derledik.

Geleneksel Kına Gecesi Mi Yoksa Bekârlığa Veda Partisi Mi?

Günümüzde birçok evlilik adayı genellikle kına gecesi organize etse de popüler kültürle beraber artık bu yapılara da alternatifler oluştu. Bekârlığa veda partisi popüler kültürün bize kazandırdığı, kolaylıkla uyum sağladığımız yeni bir parti türü karşımıza çıkıyor.

Birleştirilmiş iki görseldeki sol karede; bir gelin kına gecesi için hazırlanmış olan ortamda koltukta oturuyor. Sağ karede ise bekarlığa veda partisi veren gelin gözleri kapalı bir şekilde gülümsüyor.

Hangisini Düzenlemeliyim? diye ikilemde kaldıysan;

  • İlk olarak iki etkinliğin de birbirinden farklı olduğunu unutmamalısın. Kına gecesi genellikle geleneklere göre farklılık gösteren, daha duygusal, akrabaların da içinde olduğu, kına yakılıp avucunun içine altın yerleştirilen geleneksel bir organizasyonken, bekârlığa veda partisi dilediğin gibi giyinebileceğin, kız arkadaşlar arasında gerçekleştirilen daha serbest, modern ve eğlenceli bir organizasyon.
  • Bu ikilemde kaldıysan büyük ihtimalle ailenin ya da akrabalarının bu konuda var olan isteği ile kendi isteklerin seni bu duruma sürüklemiş olabilir. Ancak şunu unutmamalısın ki senin kendi eğlence yapına göre bir seçim yapma hakkın var ve senin isteklerinin diğer insanlara göre çok daha değerli olduğunun farkında olmalısın.
  • Eğer bu iki seçim arasında zorlanıyor ve sıkıntı yaşıyor hem aileni hem de kendi arzunu kırmak istemiyorsan zaman ve maddi açıdan imkânın varsa iki etkinliği de yapmayı tercih edebilirsin. Önemli olanın eğlenmek olduğunu unutma, yapıcı bir çözümle beraber eğlencenin keyfini çıkarabilirsin.

Bekârlığa Veda Partisini Kim Düzenler?

Bekârlığa veda partisi yurt dışından ülkemize transfer olan yeni bir etkinlik türü ve hızla yayılıyor. Yurt dışında düzenlenen bekârlığa veda partileri son bekâr günlerin tadını çıkarmak ve kız kıza bir eğlence düzenlemek için genellikle gelinin yakın arkadaşları tarafından organize ediliyor. Ancak bu tabii ki bir şart değil. Gelin adayı ya da damat adayı bekârlığa veda partisi düzenleyebilir ve arkadaşlarını davet ederek evlilik öncesi bu etkinlikte eğlencenin ve bekârlığın keyfini çıkarabilir.

Gelin ve nedimeler kumsalda kutlama yapıyor.

Bekarlığa Veda Partisi Ne Zaman Düzenlenir?

Bekârlığa veda partisini düğünden bir, bir buçuk ay önce yapmak ideal olsa da gelinin programına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle düğüne en az 2 ay kala bekârlığa veda partisini düzenlemek için hazırlıklara başlamak gerekiyor. Eğer gelin adayının yakın arkadaşları olarak sürpriz parti düşünüyorsanız ilk olarak gelin adayının programına da hâkim olmanız gerekiyor. Bununla beraber sürpriz partiyi organize eden baş nedimeler olarak bekârlığa veda partisiyle ilgili plan oluşturmak ve gerekiyorsa görev dağılımı yapmak daha düzenli ve keyifli bir partinin anahtarı. Organize olmakta zorlanıyorsanız ortak bir bütçe oluşturarak bekârlığa veda partisi hizmeti veren bir organizasyon firmasıyla çalışmak işleri daha da kolaylaştıracaktır.

Gelin ve nedimeler; sabahlıkları ile birlikte neşeli bir şekilde poz veriyorlar. Gelinin üzerinde beyaz bir sabahlık ve elinde pembe-beyaz balonlar, nedimelerin üzerinde ise pembe sabahlıklar bulunuyor.

Bekârlığa Veda Partisine Kimler Davet Edilir?

Bekârlığa veda partisinin kına gecesinden farkını ortaya koyan bir nokta da davetliler... Kına gecesinde teyzeler, yengeler, ablalar ve nicesi ile beraber hüzünlü olduğu kadar kalabalık bir ortam varken bekârlığa veda partisine genellikle gelinin yakın kız arkadaşları davet edilir.

Gelin ve nedimeler arkası dönük olarak duruyor. Gelinin üzerinde beyaz, nedimelerin üzerinde ise pembe sabahlıklar bulunuyor. Gelinin elinde pembe-beyaz balonlar duruyor.

Bekârlığa Veda Partisi Nerede Düzenlenir?

Bu bir parti ve her yerde olabilir! Günümüzde bekârlığa veda partileri evde, bahçede, teknede, restoranda, gece kulüplerinde ya da otellerin salonlarında düzenlenebiliyor. Önemli olan yakın kız arkadaşlarınla bekârlığın adına yakışır eğlenceli bir parti olması değil mi?

Son zamanlarda yaz aylarında bekârlığa veda partisi için şehir dışında hafta sonu tatili planlayanlarla karşılaşmak mümkün. Sen de bir farklılık arıyorsan; Çeşme, Bodrum ya da Kaş gibi tatil beldelerine arkadaş grubunla gidip, iki gün beraber tatil yapıp farklı bir bekârlığa veda partisi deneyimleyebilirsin.

Nedimeler ve gelin gülümsüyor. Nedimelerin ortasında duran gelin sol eli ile yüzünü tutuyor. Gelinin sağ elinde ise gelin çiçeği bulunuyor.

Erkekler Bekârlığa Veda Partisi Düzenliyor Mu?

Bekârlığa veda partisi konsepti genellikle kadınlar tarafından yapılıyor gibi bir algı olsa da erkekler de düzenliyor. Onların da evlilik öncesi kafa dağıtması, arkadaşlarıyla eğlenmesi gerekiyor değil mi? Ancak korkmana gerek yok. Erkekler kadınlar kadar ince eleyip sık dokumadıkları için genellikle bir meyhane ya da fasıl gecesi yeterli oluyor. Son zamanlarda erkeklerde hep birlikte hamam sefası yaparak bekârlığa veda etmek de masum ve farklı bir tarz olarak karşımıza çıkıyor.

Gece kulübünde kadınlar ve erkekler dans ediyor.

Bekârlığa Veda Partisinde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Davetli Listesi: Eğer gelin adayına sürpriz yapmak istiyorsan bu listeyi geline çaktırmadan hazırlamak biraz zorlu olabilir. Listeyi hazırlarken bilmediğin arkadaşları ya da çağırmak isteyeceğin ekstra kişileri iyice analiz etmek adına ailesinden ya da varsa kardeşlerinden de yardım alabilirsin. Her ne kadar kızlar arasında düzenlenen bir etkinlik olsa da kendini daha rahat ve mutlu hissedeceğini düşünüyorsan gelinin annesi ya da yakınlarını da listeye ekleyebilirsin. Bu aşama biraz kritik olduğu için farklı kişilerin görüşlerini de almayı ihmal etme.
  • Mekân Analizi: Bekârlığa veda partisini bir mekânda yapmayı düşünüyorsan telefon etmek yerine o mekâna gidip işletmeciyle yüz yüze ayrıntıları konuşman ve belirlediğin tarihi kararlaştırman daha sağlıklı olacaktır. Böylece hem şartları daha net belirlemiş hem de parti mekanını önceden ziyaret ederek inceleme fırsatını yakalamış olacaksın.
  • Rezervasyon: Parti mekânını ziyaret için zamanın yoksa ve parti tarihi belirlendiyse etkinliği garanti altına almak için telefonla rezervasyon yapmak şart. Partiyi düzenlemek istediğin güne çok az zaman kala mekânların doluluğu ile strese girmek ve farklı alternatifleri aramak yerine bu yolu tercih etmek stresi ve olağan sorunları azaltma yolunda en büyük adımlarından biri olacak.
  • Davetiye Gönderimi: Bu eğlenceli partinin nerede ve ne zaman olacağına karar verdiğine göre artık davetiyeleri oluşturabilir ve davetlilere gönderebilirsin. Kişi sayısı bir düğün ya da etkinlik kadar fazla olmayacağı için basılı davetiyede minimum baskı adedi gibi kısıtlamalarla karşılaşman mümkün. Bunun yerine davetlileri özel hissettiren, sana zaman ve para tasarrufu sağlayacak, dakikalar içinde hazırlayabileceğin doğa dostu yeni nesil dijital davetiyelere ne dersin?

Bekârlığa veda partini farklı kılacak video davetiyenle özel hissettirmenin ve zaman tasarrufunun yanında, LCV takibi özelliğiyle kimlerin katılacağını tek tek sormana gerek kalmıyor. Bekârlığa veda davetiyesini gönderdiğin davetliler gelen video davetiye içerisinden tek dokunuşla katılım durumunu bildirebilir ve sen de planlamanı ona göre şekillendirebilirsin. Video davetiyeni oluşturmaya hemen başla!

  • Ulaşım Planlaması: Kız kıza çıktığınız enerji dolu partinin küçük ayrıntılarını da düşünmek önemli. Davetlilerin geliş ve gidiş planını da yaparak daha rahat bir gece geçirmelerini sağlamak hem özel hissettirecek hem de daha güvenli olacaktır. Güzel geçen bir akşamın kötü ya da stresli bir sonla bitmesi tüm anlamını kaybetmesine yol açabileceğinden bunun için bir arkadaşından sizi bırakmasını rica edebilir ya da şoförlü çok kişilik bir araç tutup güvenli ve stressiz bir akşam geçirebilirsiniz.
  • Bekârlığa Veda Partisi Malzemeleri: Bekârlığa veda partimi evimde düzenlemek istiyorum diyorsan partini güzelleştirecek ufak önerilere ihtiyacın olacak.  Öneriler için Evde Bekârlığa Veda Partisi için Malzeme Listesi yazımız tam sana göre!

Dışarıda kutlayacağın ancak kendi emeklerinle süslemek ve renk vermek istediğin bekârlığa veda partinde de belirli malzemelere ve fikirlere ihtiyacın olacakBekarlığa Veda Parti Malzemeleri yazımızdan ufkunu genişletebilir, partine renk katabilirsin. Bizim yerimize de eğleneceğine söz ver!

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.