AnasayfaBlogLifestyleOlmazsa Olmaz Düğün Organizasyon Malzemeleri ve Fiyatları
Yakın plan çekimde yeşillik bir alanda odunların üzerinde, cam kavanozlar içerisinde yanan mumlar bulunuyor.

Olmazsa Olmaz Düğün Organizasyon Malzemeleri ve Fiyatları

Düğün organizasyonu aylar süren, tüm detaylarıyla ince ince planlanması gereken bir iş. İlk bakışta oldukça heyecanlı ve keyifli görünen bu süreç, detaylara inildiğinde pek yorucu olabiliyor. Bu noktada bize hak veriyorsan ve işler telaşlı, düzensiz bir hâl almaya başladıysa Düğün Stresini Atman İçin Nelere Dikkat Etmelisin? yazımız sana bazı öneriler verebilir. İçini rahatlatacak birkaç tavsiyeyi not ettiysen şimdi düğününün en önemli aşamalarından biri olan düğün organizasyonu, düğün malzemeleri seçimi ve düğün malzemeleri fiyatları hakkında konuşmaya başlayabiliriz. Henüz hiçbir araştırma yapmadıysan düğün organizasyonunda nelere dikkat etmen gerektiği ya da kalem kalem düğün organizasyon malzemelerinin neler olduğu hakkında yeterli bilgi sahibi olmayabilirsin. Fakat paniklemene gerek yok! invidza blog, sana bu konuda da yardımcı olacak. Aynı zamanda yazımız, sana düğün organizasyon malzemeleri fiyatları hakkında da fikir verecek ve planlamanı kolaylaştıracak!

O hâlde hazırsan, hadi başlayalım!

İnce Detaylardan Tüm Konsepte: Düğün Organizasyon Malzemeleri

Düğün Nasıl Yapılır? yazımızda da söz ettiğimiz gibi hayalindeki düğünü organize edebilmek için ilk karar vermen gereken nasıl bir düğün istediğin. Düğününün konsepti ne olacak? Süslemelere hangi renkler hâkim olacak? Düşlerindeki özel bir tema mı yoksa klasik, sade bir düğün mü tercih edeceksin? Bu noktada vereceğin karar, tüm düğün organizasyonunu etkileyecek. Düğün organizasyonları, kına organizasyonları ve nişan organizasyonları herhangi bir parti ya da kutlama kadar sade olamaz herhalde. Bu nedenle düğün organizasyonlarına özgü malzemelerden dilediğini seçerek tam olarak seni yansıtacak bir tema yaratabilirsin. Düğün organizasyon firmalarından, düğün mekânının sana sunduğu seçeneklerden ya da tamamen kendi zevkinden yola çıkabilirsin. Bu noktada kararı tamamen isteklerin ve tabii ki bütçen belirleyecek. Eğer konseptini belirlemek istiyorsan veya düğün organizasyonunu kendi başına yapacaksan, düğün organizasyon malzemeleri ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmanda da fayda var. Hadi heyecanına ortak olalım ve birlikte düğün organizasyon malzemelerini incelemeye başlayalım.

Düğün konseptine hâlâ karar veremedin mi? Mutlaka Görmen Gereken 8 Farklı Düğün Konsepti

Masa ve Sandalye Giydirme Süsleri

Düğün organizasyon malzemelerinin en önemlisi, belki de ilk seçmen gereken dekorlardan bir tanesi masa ve sandalye giydirme süsleri. Çünkü, masa ve sandalyelerin düzeni, süslemelerinde kullanılan renkler ve hangi malzemeyle süslendiği düğün konseptinde belirleyici bir etkiye sahip.

Sandalyelerin üzerindeki tül ve örtüler, oluşturduğu renk uyumu ve dekor üzerindeki etkisiyle, tüm davetlilerin dikkatini çeken ilk düğün süslemesi olacak. Ayrıca düğüne gelecek kişilerin oturma düzenine göre farklı masa ve sandalye örtüleri de tercih edebilirsin. Turuncu bir “arkadaş masası”nın ne kadar tatlı görüneceğini düşünsene! :) Belki senin yerine renkleri seçemeyiz, ama düğün organizasyonuna kaç kişinin gelebileceğini sana söyleyebiliriz. Bunca işinin arasında zaman kazanmak ve davetiyenle düğün organizasyonunu kolaylaştırmak için hemen yeni nesil davetiyelerimize göz at! >> invidza Düğün Davetiyeleri

Yakın plan çekimde; bahçe içerisinde düğün töreni için yerleştirilmiş olan beyaz sandalyeler bulunuyor. Sandalyelerin sağ bölümünde çiçek buketleri bulunuyor.

Muhtemelen sandalye ve masa kiralama gibi bir ihtiyacın olmayacak. Düğün organizasyonunu kendin yapsan da, mekânlar artık çok özenli ve büyük ihtimalle göz zevkine hitap eden şık masa ve sandalyeleri sağlayacaklar. Önemli olan tüm konseptine uyacak renkleri ve kumaşları seçmen. Örneğin; açık havada, kır düğünü konseptini tercih edeceksen kumaş süslemeler veya geniş, uzun masa örtüleri kır düğünü konseptinde kaba görünebilir. İnce tülleri tercih edebilir ve detay süslemeleri ön plana çıkarmak için mor, pembe, sarı gibi canlı renklere düğün organizasyon malzemelerinde daha fazla yer verebilirsin. Bu arada bütçeni düşünmende de fayda var. Masa örtüsü ve tüllerin fiyatları 10 - 50 TL arasında değişse de ağırlaman gereken birçok misafirin var, unutma. :)

Nikah Kürsüsü ve Gazebo

Düğün organizasyon fiyat listesi içindeki en önemli parçaya geldi şimdi sıra! Nikah organizasyonunun ayrılmaz parçası olan nikah kürsüsü ve gazebo. Eğer bir otel ya da düğün salonunu tercih edeceksen nikah kürsüsünü mekân senin için hazırlayacaktır. Fakat bu kürsüyü beğenmeyebilir ya da ihtişamlı düğün organizasyonun için yeterli bulmayabilirsin. O zaman yardımına koşacak yegâne düğün organizasyon malzemesi: gazebo. Büyük ve açık bir çadıra benzeyen; balkabağı, araba, ayaklı ya da tül perdeli gazebo çeşitlerinin düğün konseptini bambaşka bir noktaya taşıyacağı kesin. Nikah kürsüsünün üzerine yerleştirilen ve nikah anını adeta büyülü bir törene çeviren gazebonun, düğün organizasyon malzemeleri ve fiyatları içinde hem boyutu hem de fiyatıyla en büyük yeri kapladığı kesin. Eğer gösterişli bir nikah organizasyonu düzenlemek istiyorsanız gazeboyu tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz gazebonun fiyatı, tül ve kumaşın üzerindeki düğün süslemeleri ve detaylarına göre 3000 - 10.000 TL arasında değişecektir.

Ormanlık bir alan içerisinde 6 basamağı bulunan merdivenin sonunda, açık renk perdeleri olan bir ev bulunuyor. Evin önünde beyaz renk bir koltuk duruyor.

Şamdan, Mumluk ve Masa Süslemeleri

Hayallerini süsleyen o düğün mekânı tıpkı peri masallarındaki gibi görünüyor değil mi? Fakat bunun sırrı detaylarda gizli. Günümüzün yeni trendleri sana düğününü dilediğin gibi süslemek için onlarca seçenek sunuyor. Minimal ışık süsleri, kozalaklar, fresh bir görünüm veren limon, lavanta ve çiçek süsleri, sadeliği temsil eden beyaz çiçek süsleri, peçetelikler ve niceleri… Bunların hepsi senin tercih edebileceğin, teker teker bir araya getirebileceğin modern düğün organizasyon malzemelerinden. Özellikle bu düğün süslemeleri, yaratıcılığını konuşturabilmen için sana fırsat veriyor. Eğer düğün mekânının ya da organizasyon firmasının düğün süslemeleriyle sınırlı kalmak istemezsen, düğün organizasyon malzemeleri toptan satış noktalarındaki farklı düğün süslerini masana dekor olarak dahil edebilirsin. Eğer klasik ve gösterişli bir konseptin varsa, şamdanlar senin vazgeçilmezin! Ağaç desenli ve ayaklı şamdanları düğün organizasyon malzemesi listene ekleyebilirsin. Vintage bir görünüm istiyorsan 5 kollu şamdan modellerini tercih edebilirsin. Biraz iddialı olacağı kesin fakat geçmişin özgün estetiğini düğün organizasyonuna taşıyacağına eminiz. Bu düğün organizasyon malzemelerinin her birini, piyasada farklı fiyatlarla bulabilirsin. Eğer düğün organizasyon malzemelerini, organizasyon firması temin edecek ve dekoru onlar hazırlayacaksa; fiyat aralığı, firmaya göre değişecektir. Standart masaların süslemesi 10 - 20 TL arasında değişkenlik gösterirken gelin masası süslemesi 1000 TL’ye kadar çıkabilir.

Yakın plan çekimde yemek masası üzerinde tabak, çatallar, bıçaklar, odundan yapılmış aksesuarlar ve çiçekler bulunuyor. Arka planda ormanlık alan görünüyor.

Pasta Arabası

Şimdi geldik düğün organizasyonunun en tatlı detayına: pasta arabası! :) Pastanı keserken seçtiğin düğün müziği çalarken, yüzünde en güzel gülümsemen ve tabii ki bu özel pastayla bir fotoğrafın olacak. Bu an ölümsüzleştirilirken tüm detaylarıyla harika bir fotoğraf sahibi olmak istersin değil mi? O halde düğün pastanı da, her şeyiyle o günü hatırlatacak şekilde, özenle seçmelisin. Pasta arabanın büyüklüğü, pastanın büyüklüğüne bağlı tabii ki. Eğer kalabalık bir düğün için kat kat, büyük bir pasta seçtiysen pasta araban da buna uygun olmalı.

Yakın plan çekimde gelin ve damat; beş katlı olan düğün pastalarına bakıyor. Gelin ve damadın elinde kadeh bulunuyor.

Hayalindeki düğün organizasyonunu, aklındaki konsepte uygun düzenlemek için ihtiyacın olan temel düğün organizasyon malzemeleri bunlar. Fakat bunların dışında, düğün mekânının mimarisine göre kendine gelin - damat yürüyüş yolları beğenebilirsin. Peçeteliklerin için aynalı, özel supla gruplarından seçebilir; masana prestijli bir görünüm katabilirsin. Karar senin. Unutma, bu senin en özel günün! Biz yalnızca düğün organizasyon malzemeleri ve fiyatları konusunda sana fikir verdik.

Ancak düğün planlaması ve misafirlerinle ilgilenmek konusunda sana daha fazla yardımcı olabiliriz. Davetlilerle ilgilenmek, bizim uzmanlık alanımız! invidza’nın yeni nesil video davetiyeleri, düğün organizasyonunu baştan sona modern ve yenilikçi göstermene yardımcı olacak. Her konsepte uyan temalar ve canlı animasyonlarla misafirlerini şaşırtabilir hem de ekonomik bir tercih yaparak düğün süslemelerine daha fazla bütçe ayırabilirsin! Düğününe kimin gelip gelmeyeceğini söyleyen LCV (Lütfen Cevap Verin) servisimizin olduğunu, zaten yazımızın başında söylemiştik. Hadi durma, düğün organizasyonu için özel tasarlanan şablonlarımızla hemen davetiyeni hazırla! >> invidza Düğün Davetiyeleri

Mor ve mavi renklerden oluşan arka plan üzerinde "Yeni nesil video davetiye ve LCV servisi" yazıyor.